Stadionul Dinamo trece în proprietatea statului

Data actualizării: Data publicării:
stadion dinamo - digisport
Foto: Digisport.ro

Stadionul Dinamo poate fi reconstruit. Ministerul de Interne a preluat baza sportivă şi stadionul din Ştefan cel Mare.

stadion dinamo - digisport
Foto: Digisport.ro

Prin Hotărârea de Guvern, nr. 616 din 30 august 2017, mai multe imobile din cadrul Complexului Dinamo au trecut din domeniul privat, adică de la Badea, la domeniul public, adică la stat. În aceste condiții, nu mai sunt niciun fel de opreliști pentru ca stadionul Dinamo să intre în programul de renovare, făcut de Compania Națională de Investiții, pentru Euro 2020, relatează digisport.ro.

Comunicatul remis mass-media de către Ionuț Negoiță:

”Salut cu entuziasm reușita Ministerului de Interne care a deblocat situația reconstrucției noului stadion din Ștefan cel Mare. Realizarea este cu atit mai mare cu cât, in calitate de susținător activ, implicat in tabăra celor care și-au dorit cu orice preț realizarea noului stadion, știu ce munca infernala a fost pentru a reuși desțelenirea unei situații absolut anormale.

Este cu atit mai lăudabilă reușită doamnei Ministru de Interne Carmen Dan, ceea care a crezut din prima clipa pina in ultimul moment ca poate câștiga acest război.

Și iată ca, prin tenacitate, inteligenta și curaj aceasta a reușit. Jos pălăria! INTR-o țara in care pare ca nimic nu poate învinge forțele trecutului, aceasta victorie este absolut revigoranta. Sunt convins ca doamna Ministru Carmen Dan a reușit astfel sa-și câștige un rol important și absolut meritat in istoria fotbalului dinamovist.

Ionuț Negoita - președinte FC Dinamo București”, se arată în comunicat.

Iată și cum arată integral Hotărârea de Guvern, care a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

”În Monitorul Oficial al României a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 616 din 30 august 2017, pentru trecerea din domeniul privat în domeniul public al statului a unor imobile reprezentând baza sportivă a Clubului Sportiv Dinamo București al Ministerului Afacerilor Interne. Imobilele vizate includ şi stadionul central.

Hotărârea de Guvern a fost inițiată de Ministerul Afacerilor Interne și adoptată în ședința de Guvern din data de 30 august 2017.

În perspectiva Turneului Final EURO 2020, actul normativ reprezintă o nouă etapă în demersurile întreprinse de Ministerul Afacerilor Interne pentru crearea condițiilor necesare realizării unei noi arene sportive, distinctă de cea existentă, fără pistă - în acord cu așteptările suporterilor iubitori de fotbal.

Prin Hotărârea inițiată de MAI se revine la o situație de normalitate, în care statul, în calitatea sa de proprietar, își exercită dreptul de dispoziție cu scopul de a asigura buna administrare a bunurilor respective.

Ministerul Afacerilor Interne face toate diligențele pentru ca realizarea stadionului modern să se îndeplinească la timp, astfel încât publicul larg şi sportivii să beneficieze de condiţii adecvate de participare la competiții şi de practicare a sportului.

Demersul de față are ca obiectiv realizarea interesului public și de importanță națională declarat prin Hotărârea de Guvern 1093/2013.”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri