Staff-ul medical al naționalei de fotbal a României a fost concediat

Data publicării:
pompiliu popescu

 

Pompiliu Popescu / FOTO: frf.ro

După mai bine de 25 de ani, Pompiliu Popescu părăseşte staff-ul naţionalei. Odată cu el pleacă toţi cei care se ocupau de sănătatea şi pregătirea jucătorilor primei reprezentative (maseuri, preparatori fizici).

„Ni s-au redus contractele de calificare. Ne-au pus să semnăm unele noi chiar acum, ca să ni se diminueze sumele”, a spus unul dintre cei din staff pentru sursa citată, explicând ruptura dintre părţi.

Varianta FRF este însă alta. Surse federale susţin că sumele şi primele au fost plătite până la ultimul cent şi invocă o lipsă de profesionalism din partea lui Pompiliu Popescu și a echipei medicale.

„Lucrurile nu se întâmplau așa cum trebuiau să se întâmple într-un staff profesionist. Sunt multe de spus, de la medicamente și până la nutriție. Ne-am asigurat că sînt plătiți pînă la ultimul ban tocmai ca să nu fie probleme. De pildă, Pompiliu Popescu a încasat 90.000 de euro pentru calificare”, a spus un oficial al Federaţiei.

Din informaţiile Digi Sport, ruptura a survenit încă din momentul în care s-au negociat primele de calificare. A fost o diferenţă între ce solicita staff-ul tehnic şi medical, însă se părea că se va ajunge la un compromis.  La începutul acestei săptămâni a avut loc o nouă discuţie între Pompiliu Popescu şi Burleanu. Preşedintele FRF îi promisese medicului că va vira banii până ieri, însă în cele din urmă a luat decizia să îi concedieze pe toţi.

Problemele legate de primele de calificare au generat discuţii aprinse în ultimele luni. Personalul auxiliar din staff-ul lui Anghel Iordănescu era nemulțumit de faptul că șefii FRF au întârziat plata primelor de calificare la Euro 2016, în condițiile în care conturile jucătorilor au fost deja încărcate. Iordănescu și ci trei secunzi, Viorel Moldovan, Daniel Isăilă și Ionuț Badea se aflau în aceeaşi situaţie, însă lucrurile cu ei par să se fi reglat între timp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri