Sari la conținut
News Alert

Steaua, de la „echipa fără nume” la „un mare club evaporat”. Ce scrie presa internațională

 

"Steaua, echipa fără nume", a titrat agenția britanică de știri Reuters, care a prezentat și un scurt istoric al clubului, alături de întâmplările care i-au adus pe "militari" în această situație, scrie digisport.ro.

"Una dintre echipele mari din fotbalul european tocmai s-a evaporat", așa începe articolul englezilor de la 101greatgoals.com, intitulat: "Cine sunteți! Steaua București își pierde identitatea în instanță și joacă un meci în calitate de gazdă".

"Steaua București joacă primul meci fără faimosul nume", scrie și site-ul givemesport.com, unde de asemenea se reia firul evenimentelor care au lăsat-o pe campioana din ultimii doi ani fără culori, palmares și propriul nume.

"Gata cu Steaua? Instanța lasă clubul istoric fără nume și emblemă", au titrat și americanii de la sbnation.com care au prezentat pe larg cazul Stelei.

Săptămâna trecută, instanţa supremă a decis că marca Steaua aparţine Ministerului Apărării Naţionale. Pentru echipa din Ghencea, decizia justiției înseamnă că sportivii nu vor mai putea juca în tradiționalul echipament roș-albastru. Ei vor veni îmbrăcați în tricourile de desplasare, cele de culoare galben electric. Fotbaliștii nu vor mai avea însemnul „Steaua” pe tricouri, ci doar numele sponsorilor.