Străinul cu cele mai multe meciuri în Liga 1. A bifat 203 meciuri, dar vrea să ajungă la 300

Data publicării:
seto crop

Seto (foto) a fost cedat în vara anului trecut la Osmanlispor, în Turcia, de unde a revenit sub formă de împrumut în iarnă. După celebrarea titlului cu Astra, niponul a vorbit despre călătoria sa de un deceniu în fotbalul românesc.

„Este ceva incredibil. Cel mai frumos moment din cariera mea. La primul meu meci la Astra, am jucat pe Ilie Oană, am marcat și gol, jucam atacant. Nu mă gândeam că o să stau așa mult timp, dar mă bucur că sunt aici la Astra și am realizat foarte multe lucruri frumoase. Mă gândeam că o să joc un an, doi ani, și o să plec de la echipă. Dar am rămas la Astra, împreună cu grupul am crescut, ca om și ca jucător, și sunt foarte mulțumit de ce am realizat. Mama mi-a trimis acum mesaj, m-a felicitat, urmărește fiecare meci și o să duc medalia acasă, în Japonia”, a spus mijlocașul giurgiuvenilor.

Seto își dorește să continue la Astra: „Pentru mine și familia mea e foarte bine să rămân aici. Este o țară frumoasă, ne-am acomodat, am stat foarte mult timp aici. Vreau să continui la Astra. Mă întorc în Turcia și o să am o discuție cu clubul. Este o mare onoare pentru mine că sunt străinul cu cele mai multe meciuri și dacă o să rămân aici vreau să ajung la 250-300 de meciuri.”

Site-ul oficial al Astrei a publicat în ziua meciului povestea, pe scurt, a lui Seto: „Japonezul de 30 de ani este campion al României, istoria recentă a clubului nostru confundându-se, efectiv, cu evoluţiile acestuia. Venit la echipă în 2007, când a şi marcat primul gol al clubului patronat de Ioan Niculae în meciul CSM FC Ploieşti - CF Predeal, scor 1-0, în liga a III-a, Seto a promovat imediat în eşalonul secund, apoi, în Liga I, jucând aproape un deceniu în tricoul echipei noastre!

A strâns peste 300 de meciuri oficiale, de-a lungul celor 9 ani de carieră la Astra, şi, astăzi, devine cel mai important străin care a activat, până acum, în campionatul Ligii 1 Orange, jocul cu Dinamo prilejuindu-i a 203 prezenţă oficială în competiţie, cifră care îl duce pe locul 1 în clasamentul jucătorilor străini care au jucat în România!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri