Succesul Astrei, benefic pentru clasamentul coeficienților

Data publicării:
uefa

Un sezon care se anunţa a fi unul extrem de slab din punct de vedere al coeficientului UEFA ar putea fi salvat ca urmare a uriaşei surprize de aseară, de la Londra: Astra s-a calificat şi ea în grupele Europa League, iar România va avea două reprezentante în a doua competiţie ca valoare de pe Bătrânul Continent, scrie digisport.ro.

uefa

Sezonul 2015-2016 a fost unul foarte greu pentru România, niciuna dintre formaţiile româneşti nereuşind calificarea în grupele Ligii/Europa League (2.250 puncte adunate). Această stagiune nu se anunţa mult diferită, judecând după startul ratat al lui CSMS Iaşi, Pandurii şi Viitorul (nu au reuşit vreo victorie în tururile preliminarii ale Europa League), însă lucrurile pot fi, cu puţin noroc, reparate.

Am plecat, aşadar, la drum cu cinci formaţii, dar doar Steaua şi Astra mai sunt în cursă. Ca atare, doar ele ne mai pot ridica în acest sezon coeficientul, iar şansele să revenim între primele 15 ţări din Europa (locul 15 e primul care asigură două echipe în preliminariile UEFA Champions League) au crescut semnificativ. Chiar dacă eventualele puncte obţinute de campioană şi vicecampioană vor fi împărţite la 5 (numărul de echipe aflate la startul competiţiilor din partea ţării noastre), avem o şansă.

Pentru fiecare remiză obţinută în continuare se va mai primi câte un punct, în timp ce o victorie în grupele EL e recomensată cu două puncte.

Şansa numită Croaţia

În acest moment, România a coborât deja pe locul 16, iar şansele să depăşim Grecia sau Olanda - principalele adversare în bătălia pentru două echipe în Ligă - sunt minime. Totuşi, Croaţia (locul 13) va avea un sezon foarte slab şi, în cazul unor prestaţii peste aşteptări pentru noi, am putea trece peste.

În acest moment, croaţii se mai bazează doar pe Dinamo Zagreb, care însă va juca în Champions League. Echipa lui Măţel are o grupă foarte grea, cu Juventus, Sevilla, Lyon şi, cel mai probabil, va fi eliminată (nu va obţine teoretic nici locul trei care să îi permită continuarea în primăvara EL).

25.250 punte are Croaţia, în timp ce România a adunat 21.950 puncte. Austria vine, însă, tare din urmă, aceasta având încă în competiţii trei dintre cele patru formaţii aliniate la startul preliminariilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri