Torje, neconvocat la naţională pentru prima oară după doi ani

Data actualizării: Data publicării:
torje

Christoph Daum a anunţat lotul lărgit al naţionalei României pentru dubla cu Armenia şi Kazahstan, iar una dintre absenţele surprinzătoare este cea a lui Gabriel Torje. Fostul dinamovist este o prezenţă obişnuită printre „tricolori”, ultima sa absenţă din motive care nu ţin de accidentări sau suspendări înregistrându-se acum mai mult de doi ani, scrie digisport.ro.

torje

Aproape doi ani şi jumătate au trecut de la ultimul meci al naţionalei pe care Torje l-a ratat fără a fi accidentat sau suspendat. S-a întâmplat în mai-iunie 2014, la dubla cu Albania şi Algeria, două meciuri amicale care aveau rolul de a pregăti campania de calificare la Euro 2016.

În acea perioadă, Torje era împrumutat la Espanyol, unde juca foarte rar, astfel că selecţionerul de atunci, Victor Piţurcă, a decis să renunţe la mijlocaşul de 26 de ani.

De la acele partide, Torje a ratat doar amicalul cu Danemarca, din noiembrie 2014, când a fost accidentat. De asemenea, în remiza cu Ungaria de la Bucureşti, scor 1-1, din preliminariile Euro 2016, nu a fost folosit, rămânând pe bancă tot meciul. În rest, fostul dinamovist a jucat mereu pentru „tricolori”.

Odată cu transferul în Rusia, la Terek Grozny, Torje pare să-şi fi pierdut locul la naţională. Cu doar trei prezenţe în acest sezon (una singură ca titular) şi fără vreun gol marcat, timişoreanul a fost rezervă în primul meci din calificările pentru Mondialul din 2018, remiza de la Cluj cu Muntenegru (1-1), când a intrat în ultimele 20 de minute, iar pentru dubla cu Armenia şi Kazahstan, din 8 şi 11 octombrie, a fost lăsat în afara lotului.

Gabriel Torje a debutat în echipa naţională în septembrie 2010, împotriva Albaniei, are 54 de selecţii şi a marcat 11 goluri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri