Turris-Oltul Turnu Măgurele, echipa lui Dragnea Jr., a primit licenţa pentru Liga I

Data publicării:
valentin dragnea sotia meci rapid inquam ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Turris-Oltul Turnu Măgurele, echipa lui Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, a primit licența pentru Liga 1 în cadrul Instanței de fond, după ce anterior i s-a respins cererea de licențiere. În aceeași situație se află și FCHermannstadt. Astfel, cele două echipe au primit dreptul de participare în ediţia 2020-2021 a primului eşalon prin decizia de vineri a Comisiei de apel din cadrul Departamentului de Licenţiere al Federaţiei Române de Fotbal, informează site-ul oficial al FRF.

Instanţa de fond respinsese cererea de acordare a licenţei formulată de FC Hermannstadt pentru încălcarea art. 47 (lipsa datoriilor financiare restante către angajaţi, de la criteriul financiar), şi sancţionase cu penalitate financiară de 50.000 lei încălcarea art. 23 (stadion pentru competiţiile UEFA şi pentru campionatul naţional de la criteriul de infrastructură din RNLC&FPF). Vineri, Comisia de apel a constatat că sunt îndeplinite toate cerinţele şi a schimbat hotărârea Instanţei de fond, acordând licenţa de Liga I clubului FC Hermannstadt şi anulând totodată penalitatea financiară de 50.000 lei, relatează Agerpres.

De asemenea, Instanţa de fond respinsese cererea de acordare a licenţei grupării din Liga a II-a Turris-Oltul Turnu Măgurele pentru încălcarea prevederilor art. 39 alin. 6 (criteriul de personal şi administraţie din RNLC&FPF) şi sancţionase cu penalitate financiară totală de 200.000 lei pentru încălcarea art. 28, 33, 35, 36, 37 şi 38 (criteriul de personal şi administraţie) şi pentru încălcarea art. 43 (criteriul juridic din RNLC&FPF).

Ulterior, Comisia de apel a constatat că sunt îndeplinite toate condiţiile, mai puţin cele de la art. 38. În consecinţă, aceasta a schimbat în parte hotărârea Instanţei de fond, acordând licenţa de Liga I clubului Turris-Oltul Turnu Măgurele, dar aplicând o sancţiune cu penalitate financiară în valoare de 20.000 lei.

Departamentul de licenţiere din cadrul FRF a acordat încă de la instanţa de fond licenţa unui număr de 18 cluburi, 13 din Liga I şi 5 din Liga a II-a, după cum urmează: CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, Astra Giurgiu, Gaz Metan Mediaş, FC Botoşani, FC Viitorul, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FC Voluntari, Academica Clinceni, Chindia Târgovişte, FC Dinamo, CSM Politehnica Iaşi, UTA Arad, CS Mioveni, Petrolul Ploieşti, FC Rapid şi FC Argeş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri