UEFA Europa League. Portughezii au pierdut a opta finală la rând

Data publicării:
europaleague

FC Sevilla a câștigat aseară UEFA Europa League după loviturile de la 11 metri. Benfica Lisabona şi FC Sevilla s-au luptat în prelungiri pentru trofeul UEFA Europa League. La încheierea celor 90 de minute de joc, scorul era alb, 0-0, și a rămas așa și după prelungiri. După loviturile de departajare, spaniolii au învins cu 4-2, scrie digisport.ro.

 

Sevilla şi Benfica au oferit un meci extrem de spectaculos în finala Europa League. Beto a fost la un pas de a-i îngropa pe andaluzi, dar şutul lui Garay a fost respins în ultima clipă în corner de un fundaş. Fostul portar al CFR-ului şi-a îndreptat greşeala pe finalul primei reprize, cu două intervenţii excelente la execuţiile lui Maxi Pereira şi Rodrigo. Jucătorii Benficăi au cerut apoi un penalty, dar centralul a lăsat jocul să continue.

Portughezii au avut marile ocazii şi în repriza secundă. Blestemul lui Bella Gutman, de-acum 50 de ani, i-a urmărit din nou. Şutul lui Lima a fost scos din apropierea porţii apoi centralul Felix Brych le-a mai refuzat o lovitură de la 11 metri. Ratările lusitanilor au continuat.

Meciul a intrat în prelungiri, unde ambele echipe au trecut pe lângă golul victoriei. Lima l-a mai încercat o dată pe Beto, iar Bacca a scăpat singur, dar a şutat pe lângă poarta Benficăi.

Finala s-a decis la loviturile de departajare. Sevilla a fost mai bună. Beto a scos penalty-urile lui Cardoso şi Rodrigo, în timp ce andaluzii au transformat tot. S-au impus cu 4 la 2 şi şi-au adjudecat trofeul Europa League pentru a treia oară în istorie.

Imagini din timpul meciului puteți viziona aici.

______________________________________ 

După ce au eliminat Juventus în semifinale, portughezii de la Benfica revin la Torino pentru a încerca să rupă blestemul celor şapte finale europene pierdute. Pentru antrenorul lusitanilor va fi meciul cu numărul 50 în cupele europene.

O victorie ar încununa un sezon perfect, în care Benfica a câştigat deja titlul şi cupa în Portugalia. „Această echipă este un proiect la care am lucrat în ultimii cinci ani şi an după an am devenit mai puernici, inclusiv mental, iar acum simţim că munca noastră este pe undeva recompensată”, spune antrenorul Jorge Jesus.

De partea cealaltă, Sevilla vrea să cucerească pentru a treia oară trofeul câştigat în 2006 şi 2007.

Favorită să câştige Europa League era Juventus. Iar Benfica a eliminat-o pe Juventus. Asta poate să-i facă pe ei să se simtă favoriţi. De un lucru sunt convins: ambele echipe au meritat să ajungă în finală”, a declarat antrenorul Unai Emery.

La începutul anilor '60, Benfica a câştigat de două ori Cupa Campionilor după finale disputate contra celor de la Barcelona şi Real Madrid.

Însă apoi au venit şapte finale pierdute, ultima dintre ele în 2013, chiar în Europa League. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri