UEFA le-a cerut fotbaliștilor de la Euro 2020 să nu mai dea la o parte sticlele cu băuturi. Care este singura excepție permisă

Data publicării:
ronaldo indeparteaza 2 sticle de coca cola la euro 2020
Cristiano Ronaldo a îndepărtat două sticle de Coca-Cola, la Euro 2020 FOTO: Twitter/ Guardian Sport

UEFA le-a cerut jucătorilor de la Euro 2020 să nu mai dea la o parte din cadru sticlele cu băuturi puse de sponsori, după gesturile lui Ronaldo și Pogba. Forul fotbalistic european, care motivează că veniturile de la marile companii producătoare sunt foarte importante, a stabilit o singură excepție.

Cristiano Ronaldo a îndepărtat două sticle de Coca-Cola din fața sa la o conferință de presă de la Euro 2020, îndemnând audiența să bea apă. Francezul Paul Pogba a făcut un gest similar cu o sticlă de bere Heineken, pe care a ascuns-o sub masă. Ulterior, italianul Manuel Locatelli a făcut o glumă pe seama celor două cazuri.

UEFA a intervenit după aceste incidente și le-a cerut jucătorilor celor 24 de echipe să nu mai scoată din cadru băuturile sponsorilor.

Directorul Euro 2020, Martin Kallen, a declarat că UEFA „a comunicat echipelor cu privire la această problemă”. "Este important, deoarece veniturile sponsorilor sunt cruciale pentru turneu şi pentru fotbalul european", a spus Kallen, într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

Kallen a subliniat că regulile turneului impun respectarea acordurilor UEFA cu sponsorii, menţionând jucătorii cu precepte religioase de respectat - aşa cum s-a întâmplat cu Pogba. Aceştia „nu vor avea o sticlă de alcool în faţa lor” - deși trebuie menționat că sticla de bere era cu 0% conținut de alcool. 

Oficialii mass-media de pe cele 11 stadioane din Europa care găzduiesc jocuri vor trebui să ajute la îndepărtarea sticlelor de bere înainte de sosirea unui jucător musulman, religie care interzice consumul de alcool.

Coca-Cola şi Heineken se numără printre cei 12 sponsori de nivel înalt ai turneului şi contribuie cu aproape 2 miliarde de euro la venitul total al turneului organziat de UEFA. Astfel, jucătorii primesc în mod indirect bani din veniturile şi din comerţul Euro 2020 prin intermediul federaţiilor şi cluburilor.

Cele 24 de federaţii naţionale care participă la Euro 2020 vor împărţi 371 de milioane de euro în premii. Pentru cele trei meciuri de grupă există un bonus de 34 de milioane de euro.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri