Un club chinez este mai valoros decât AC Milan

Data publicării:
ac milan vestiar

Un grup imobiliar chinez a cumpărat 64 la sută din acţiunile clubului de fotbal Guoan FC din Beijing pentru suma de 481 de milioane de euro. Astfel, valoarea grupării se ridică la 754 de milioane de euro, fiind mai mare decât a multor cluburi europene importante, inclusiv AC Milan, informează lequipe.fr, citat de News.ro.

ac milan vestiar

Sinobo Land, grup fondat în 2008, la Beijing, a cumpărat acţiunile de la gigantul de servicii financiare CITIC, care controla în totalitate Guoan FC. Echipa îşi va schimba denumirea în Beijing Sinobo Guoan.

Anul trecut, un consorţiu chinez a oferit pentru 99 la sută din acţiunile clubului AC Milan suma de 740 de milioane de euro. De asemenea, cabinetul de consultanţă KPMG a estimat valoarea finalistei Ligii Campionilor, Atletico Madrid, la o valoare cuprinsă între 527 şi 578 de milioane de euro.

Beijing Guoan a încheiat ultima ediţie a campionatului chinez pe locul 5. Această grupare nu este cea mai valoroasă din China, campioana Guangzhou Evergrande fiind evaluată la 2,7 miliarde de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri