Un consorțiu gigant preia o echipă din Liga 1

Data publicării:
minge

Un club din Liga 1 are șanse mari să se bată pe viitor cu echipele importante din Europa! Gigantul Red Bull ar urma să se implice serios la un club din România, după cum a spus oficialul lui ASA Târgu Mureș, Daniel Stanciu, conform digisport.ro.

minge

Societatea condusă de Dietmar Mateschitz deține mai multe cluburi din Europa, dar este implicată și în Formula 1. Red Bull îi finanțează pe austriecii de la Salzburg, iar în urmă cu câțiva ani a decis să investească și la Leipzig, cu care a promovat în acest an în Bundesliga. De altfel, gruparea din estul Germaniei, care a învins-o sâmbătă pe Dortmund, scor 1-0, și-a propus o calificare în cupele europene încă din primul an de la promovare.

Red Bull a ajuns și în MLS, la New York, însă fotbalul nu este singurul domeniu de activitate. Compania se implică în hochei, sporturi extreme, dar și în Formula 1, totalul sumelor investite în sport depășind suma de 300 de milioane de euro pe an. Consorțiul austriaco-elvețian a finanțat și susținut saltul din stratosferă al lui Felix Baumgartner, din 2012.

Două nume importante din fotbalul european, Gerard Houllier și Ralf Rangnick, cel care se ocupă de Leipzig, au fost atrase de omul de afaceri Dieter Mateschitz, cel care conduce gigantul Red Bull.

„Un consorțiu austriaco-elvețian, care are legătură și cu Red Bull America, se va implica puternic în Liga 1, la o echipă de fotbal”, a dezvăluit Daniel Stanciu, în direct la „Digi Sport Special”.

Încă nu se cunoaște numele echipei la care ar urma să se implice consorțiul austraico-elvețian, dar în ultima vreme s-a discutat despre noi investitori la Dinamo, unde Ionuț Negoiță vrea să renunțe din cauza ultimelor probleme de la club, la Viitorul, unde Hagi este gata să cedeze pachetul majoritar de acțiuni, sau chiar la Craiova, chiar dacă acolo se vorbește despre un grup de investitori din Germania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri