Un grup de italieni, implicat în blatul cu FC Barcelona B. Unul a fost arestat

Data actualizării: Data publicării:
fotbal

Poliţia spaniolă l-a reţinut, în noapte de luni spre marţi, pe antrenorul echipei Eldense, italianul Filippo Vito di Pierro, în cazul meciului cu FC Barcelona B, suspectat de a fi fost aranjat, informează elmundo.es.

minge fotbal poarta generic

Antrenorul a fost reţinut după un denunţ al preşedintele clubului, David Aguilar, tehnicianul fiind acuzat de „acte de corupţie între persoane fizice”.

Clubul din Elda (Alicante) a fost preluat în ianuarie de un grup italian de impresariat. Tot atunci a fost numit Di Pierro ca antrenor principal.

„Asta se întâmplă de când au venit italienii”, a declarat Aguilar. „Trebuie să curăţ asta, e o nebunie”, a adăugat el.

Luni seară, Consiliul de Administraţie al CD Eldense a anunţat rezilierea contractului cu grupul de investitori italieni.

Scandalul a izbucnit după ce un fotbalist al formaţiei Eldense, Cheikh Saad, a declarat, luni, că echipa sa a pierdut deliberat, sâmbătă, meciul cu FC Barcelona B, scor 0-12, el acuzându-şi patru colegi că sunt implicaţi în trucarea de partide în beneficiul unor pariori.

„Ştiu care sunt jucătorii implicaţi, dar nu pot spune. În vestiar aproape că m-am bătut cu ei. Sunt patru cei implicaţi”, a spus Cheikh Saad, la o emisiune de la postul de radio Rac1.

El a precizat că atât antrenorul, cât şi jucătorii ştiau ceva de aranjament. „Antrenorul ştia ceva, la fel şi jucătorii. Cu jumătate de oră înainte de startul meciului cu Barca B eram titular. Iar înainte de joc am fost scos din primul 11. Antrenorul mi-a spus apoi că mă va folosi, iar eu i-am răspuns că nu vreau”, a explicat Cheikh.

Fotbalistul a exclus varianta ca FC Barcelona B să fi avut vreo implicare în trucarea meciului: „Jucătorii au făcut ce trebuia să facă, au marcat goluri”.

Preşedintele ligii spaniole, Javier Tebas, a anunţat că forul pe care îl conduce va ancheta meciul FC Barcelona B - Eldense, din Segunda Division B, solicitarea fiind făcută de consiliul director al grupării oaspete, informează Reuters.

Eldense a retrogradat în liga a patra spaniolă ca urmare a rezultatului de sâmbătă. La pauza partidei, scorul a fost 8-0.

Conform unor declarații acordate de unul dintre fotbaliștii echipei, scorul era fixat dinainte. „8-0 la pauză și 12-0 la final, acesta era scorul stabilit”, a susținut unul dintre fotbaliști.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri