Un meci cât o finală. Steaua - A.S.A. Tîrgu Mureș 0-1. Oaspeţii au preluat şefia în Liga I

Data publicării:
2015 04 27-banner-430x240-steaua-tg-mures

Foto: Digi Sport

ACTUALIZARE 23.38. A.S.A. Tîrgu Mureş a învins Steaua şi a trecut pe primul loc în clasament. Echipa din Capitală a coborât pe locul al doilea. Zicu a marcat singurul gol al meciului, în minutul 37.

Steaua a pierdut al patrulea meci pe teren propriu în 2015, dar şi poziţia de lider în Liga 1. A.S.A. Tîrgu Mureş a jucat curajos pe Arena Naţională şi a ratat prima mare ocazie prin Bumba. Roș-albaștrii au replicat prin Chipciu, al cărui șut de la mare distanță a fost respins cu greu de Stăncioiu. Echipa lui Ciobotariu a dat lovitura prin Zicu. Pierdut din marcaj de căpitanul Tănase, fostul dinamovist a înscris al 5-lea gol din acest an. Steaua a jucat mai bine în actul secund, dar golul egalizator s-a lăsat aşteptat. Cea mai mare ocazie a irosit-o Gabi Iancu. Atacantul campioanei nu a putut profita de o neînţelegere între Feussi şi Stăncioiu. Cu 10 minute înainte de final, steliştii au cerut penalty. Mingea l-a atins în mână pe Sepsi, dar Găman nu a lăsat jocul să continue. S-a terminat 1 la 0 pentru A.S.A., care are două puncte în faţa Stelei în clasamentul din Liga 1.


Pe lângă palmares, și miza financiară a partidei a fost una enormă. Vorbim de 20 de milioane de euro pe care viitoarea campioană le-ar putea câștiga dacă se califică în grupele UEFA Champions League. Pentru asta va trebui să treacă însă de 3 tururi preliminare.

Steaua Bucureşti şi A.S.A Tîrgu Mureş erau, înaintea acestui meci, ocupantele primelor 2 locuri din Liga 1, cu 60 respectiv 59 de puncte, iar după victoria ardelenilor s-a produs rocada: ASA Tîrgu Mureş pe locul 1 cu 62 de puncte, iar Steaua cade pe 2 cu acelaşi număr de puncte, 60.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri