Un politician suedez a confundat România cu Ungaria, după meciul de pe Arena Națională

Data publicării:
Nyamko-Sabuni-fb
Foto: facebook.com/pg/nyamkosabuni

Nyamko Sabuni (50 de ani), liderul Partidului Liberal suedez, a comis o gafă după meciul de fotbal dintre România și Suedia, scor 0-2, confundând țara gazdă cu Ungaria.

„Da, Suedia a reușit! 2-0 împotriva Ungariei. Mergem la Campionatul European”, a declarat Nyamko Sabuni, potrivit aftonbladet.se, după victoria înregistrată de Suedia, vineri, la București, scor 2-0, în preliminariile EURO 2020.

Declarația a avut loc sâmbătă dimineața, la o reuniune a Partidului Liber în orașul Västerås, relatează Mediafax luni.

Ulterior, Nyamko Sabuni, originară din Burundi, a comentat și presupusele scandări rasiste ale fanilor români către jucătorul Alexander Isak, numindu-l pe atacant „rege”.

„Unul dintre jucătorii noștri a fost supus unor atacuri rasiste în timpul meciului. Vreau să-i transmit susținerea mea lui Alexander Isak. Ești rege!”, a mai spus Nyamko Sabuni.

În minutul 81 al partidei dintre România și Suedia, de pe Arena Națională, jocul a fost oprit pentru scurt timp de arbitru, din cauza presupuselor scandări cu caracter rasist la adresa lui Isak.

„Am auzit câteva scandări rasiste din tribune și l-am întrebat pe arbitru dacă el a auzit ceva. Nu auzise nimic. Câteva minute mai târziu a oprit jocul. Am avut o discuție scurtă, meciul a continuat și sunt în regulă. Bineînțeles că doare. E o rușine, dar eram pregătit pentru asta”, a declarat Isak, după meci.

Suedia a învins România, vineri, la București, pe Arena Națională, scor 2-0, și s-a calificat matematic la Campionatul European din 2020. De partea cealaltă, tricolorii au ratat ocazia de a ajunge la turneul final din actualele preliminarii, însă vor beneficia de o nouă șansă la barajul Ligii Națiunilor, din luna martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri