Un stadion de 12 milioane de euro va fi construit în Teleorman

Data publicării:
FC Schalke 04 v FC Bayern Muenchen - Bundesliga
Foto: Gulliver/GettyImages

Ministerul Dezvoltării a publicat în dezbatere publică două Hotărâri de Guvern care prevăd aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru un stadion la Alexandria, judeţul Telorman. Investiţia depăşeşte 12 milioane de euro. 

FC Schalke 04 v FC Bayern Muenchen - Bundesliga
Foto: Gulliver/GettyImages

Investiţia în stadionul de la Alexandria este de 55,7 milioane de lei (12,2 milioane de euro), care va fi derulată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Contribuţia municipalităţii din oraş va fi de doar 1,38 milioane de lei (puţin peste 300.000 de euro), se mai arată în proiectul de HG citat de economica.net

Stadionul va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori, o suprafaţă construită de 15.795 de mp, iar durate de realizare a investiţiei este de 18 luni. 

În Nota de fundamentare a HG se arată că este nevoie de un nou stadion în Alexandria pentru că:

  • numărul de locuri este sub cel necesar pentru Liga 1/ respectiv categoria 3 UEFA;

  • stadionul nu beneficiază de un sistem de nocturnă;

  • stadionul nu beneficiază de spaţiile necesare pentru presa scrisă şi TV;

  • spaţiile pentru echipe şi oficiali sunt subdimensionate;

  • nu au fost identificate elemente ce ţin de securitatea meciurilor cu public (camera de control stadion, sistem de adresare public, vizuale şi sonore.

„Toate aceste carenţe cumulate justifică investiţia propusă ca fiind de primă necesitate în contextul în care activităţile sportive continuă să fie desfăşurate pe amplasament, iarcluburile locale de sport au în mod constant performante notabile în competiţiile naţionale şi chiar internaţionale”, se arată în documentul citat. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri