Un suporter al naţionalei Olandei a condus din SUA până în Brazilia. A mers 20.000 de kilometri cu o maşină veche de 60 de ani

Data publicării:
suporter

Bărbatul este un olandez stabilit în Statele Unite care şi-a îndeplinit visul, iar acum este unul dintre spectatorii de la Mondialul din Brazilia.

Bernardo, unul dintre cei mai înfocaţi suporteri ai naţionalei Olandei, şi Nelly, care îi este alături de 59 de ani, au ajuns la capătul celei mai îndrăzneţe călătorii - Bahia.

Bahia este oraşul în care naţionala Olandei va disputa primul său meci de la Cupa Mondială, iar Bernardo a pornit la drum, pe 15 ianuarie, cu un singur gând: „Sper că Portocala Mecanică (naţionala Olandei, n.red.) va câştiga în fine Cupa Mondială. Mulţi oameni mi-au spus că sunt nebun, că nu o să ajung cu Nelly nici măcar până în Mexic”.

Dar Bernardo a ajuns la capătul călătoriei sale şi o să-şi susţină acum echipa preferată din tribune. Gareth Leonard este un alt suporter care şi-a urmat visul şi a ajuns la Cupa Mondială. În urmă cu cinci ani, a lăsat în urmă viaţa din Statele Unite şi a călătorit prin mai multe ţări din America de Sud. S-a oprit, într-un final, în Brazilia.

Leonard are şi o favorită la acest Campionat Mondial - echipa Statelor Unite ale Americii. Nu este, însă, convins de şansele pe care le are naţionala condusă de Jurgen Klinsmann în faţa altor echipe puternice: „Dacă naţionala SUA trece de faze grupelor, nimeni n-o mai poate opri. Poate doar Argentina, Spania, Franţa sau Brazilia”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri