Unul dintre cele mai cunoscute cluburi de fotbal din Italia ar putea fi vândut cu 750 de milioane de euro

Data publicării:
ACF Fiorentina v AS Roma - Serie A
Foto: Gabriele Maltinti/Getty Images

AS Roma a anunţat luni, că se află în discuţii cu grupul condus de americanul Dan Friedkin în privinţa vânzării clubului de fotbal, deşi, până în prezent nu există nicio înţelegere oficială. Suma ar fi 750 de milioane de euro, informează Mediafax, care citează Reuters.

Echipele de fotbal europene de top au adunat sume importante de la unii dintre cei mai bogaţi investitori din lume în ultimii 10 ani, în timp ce jocul atrage tot mai mulţi fani în pieţe profitabile ca Asia, Statele Unite şi Orientul Mijlociu.

Un consorţiu condus de Friedkin intenţionează să cumpere AS Roma pentru 750 de milioane de euro, cu tot cu datorii, o evaluare record pentru echipa din Seria A.

Acţiunile clubului au deschis în creştere cu mai bine de 9%, ajungând la nivelul de 4,3% până la ora 9:00.

„Orice înţelegere cu Grupul Friedkin este rezultatul pozitiv al auditului intern din cadrul AS Roma”, a informat clubul într-un comunicat.

AS Roma şi-a schimbat ultima oară acţionarii în 2012 când a fost preluată de un grup de investitori americani, condus de James Pallotta, care a devenit preşedintele clubului. Sub conducerea lui Pallotta, echipa nu a reuşit să îşi reatingă potenţialul, întrucât cel mai recent titlu câştigat fiind în anul 2001.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri