Sari la conținut

Usain Bolt se va antrena cu Borussia Dortmund

Sprinterul jamaican Usain Bolt, vedeta mondială a atletismului, a dezvăluit că se va antrena cu echipa germană de fotbal Borussia Dortmund, într-un interviu acordat la sfârșitul lui august ziarului britanic The Guardian și publicat doar în acest weekend.

Athletics - Olympics: Day 9

Foto: Gulliver/GettyImages

Usain Bolt a discutat cu tehnicianul Borussiei, Thomas Tuchel, și ar urma să se antreneze în viitorul apropiat cu echipa germană „pentru a vedea ce se întâmplă”, după cum s-a exprimat atletul.

„Pentru mine, dacă voi putea juca la Manchester United, ar fi ca un vis care se împlinește”, a adăugat triplul campion olimpic la Jocurile de la Rio, fan al "diavolilor roșii".

Agerpres notează că, la începutul lui noiembrie, cel mai rapid sprinter al planetei, de nouă ori campion olimpic, declarase pentru un ziar argentinian că dacă ar juca fotbal s-ar vedea ca un amestec de Lionel Messi și Cristiano Ronaldo.

Duminică, președintele lui Dortmund, Hans-Joachim Watzke, a confirmat că Bolt va veni la antrenamente.

„Nu este o glumă. Nu este o manevră de marketing”, a declarat Watzke pentru revista Kicker.

Watzke a negat însă că ar fi posibil ca Bolt să poarte într-un meci tricoul Borussiei, „un lucru de care nu e nevoie să vorbim”.

În vârstă de 31 de ani, vara viitoare Usain Bolt va participa la ultimele sale curse în cadrul Campionatelor Mondiale de atletism.