Sari la conținut

VIDEO. Benteke a marcat cel mai rapid gol într-un meci oficial internațional

Christian Benteke a marcat cel mai rapid gol într-un meci oficial internațional, luni seara, când a deschis scorul pentru selecționata ''diavolilor roșii'' în fața Gibraltarului, la Faro (Portugalia), în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2018. Atacantului belgian i-au trebuit doar 8,1 secunde să înscrie golul, informează site-ul UEFA.

benteke

Benteke a fost mai iute decât sanmarinezul Davide Gualtieri, care marcase după 8,3 secunde în poarta Angliei, în noiembrie 1993, în preliminariile Cupei Mondiale din 1994.

Urmăriți golul lui Benteke aici.

Totodată, a fost cel mai rapid gol din istoria naționalei Belgiei, precizează Agerpres.

Cel mai rapid gol marcat vreodată într-un meci internațional este considerat reușita lui Lukas Podolski pentru naționala Germaniei, într-un amical cu Ecuadorul, în 2013, după șase secunde.

Cel mai rapid gol din UEFA Champions League a fost marcat de olandezul Roy Makaay, care deschidea scorul pentru Bayern Munchen în meciul cu Real Madrid (2-1) din 7 martie 2007, după 10,12 secunde.

Cehul Jan Sykora a marcat cel mai rapid gol din Europa League pe 15 septembrie anul acesta, după 10,69 secunde, în partida Qarabag Liberec 2-2.

Recordul pentru turneul final al Cupei Mondiale este deținut de turcul Hakan Șukur, care a înscris în poarta echipei Coreei de Sud în 2002 după doar 10,8 secunde.