Sari la conținut
News Alert

VIDEO. Cel mai rapid gol din istorie, marcat la 2,1 secunde după fluierul de start

Gavin Stokes, mijlocașul echipei scoțiene Maryhill, a marcat unul dintre cele mai rapide goluri din fotbalul mondial, direct din lovitura de start a partidei împotriva celor de la Clydebank.

Lovitura lui Stokes de la centrul terenului a depășit portarul echipei adverse și l-a făcut celebru în toată lumea pe mijlocașul scoțian, informează BBC. Bucuria jucătorului de la Maryhill a fost completată de victoria echipei sale cu 3-0 în disputa cu cei de la Clydebank, meci din divizia de vest a Scotland Super League First Division, parte a ligii semiprofesioniste de juniori.

Potrivit The Scottish Sun, Stokes ar fi marcat cel mai rapid gol din istorie, în doar 2,1 secunde, depășindu-l pe Vuk Bakic, care marcase pentru FK Dorcol după doar 2,2 secunde.

Potrivit Wikipedia, golul lui Stokes este cel mai rapid gol înregistrat, existând un fotbalist care a înscris mai repede decât scoțianul. Nawaf Al Abed ar fi marcat un gol la doar 2 secunde după startul partidei dintre Al Hilal și Al Shoalah, însă din cauza lipsei preciziei instrumentelor de măsurat, cele două goluri nu pot fi comparate.