VIDEO. Oţelul Galaţi – Dinamo 1-2. Victorie dintr-un penalty controversat

Data publicării:
5248896c95f9cfe72e000001

Foto: Digi Sport

Oţelul a deschis scorul în minutul 5, prin Iorga, care a scăpat singur cu Bălgrădean, pe care l-a învins cu un şut din interiorul careului.

Dinamo a egalat în minutul 68, când Dragoş Grigore a transformat un penalty acordat pentru un fault în careu al lui Brăneţ la Lazăr. La această fază portarul Brăneţ a primit un cartonaş galben, dar a continuat să se certe cu arbitrul şi a fost eliminat.

În inferioritate numerică, apărarea gălăţeană a mai cedat o dată după două minute, când Rotariu a înscris cu un şut la vinclu, din interiorul careului.

Au jucat echipele:

Oţelul Galaţi: Brăneţ - Cojoc, Sîrghi, Mişelăricu, Popescu - Milea (Filip '76), Giurgiu - Antunes (Henrique '63), Marquinhos (Boşneag '67), Iorga - Astafei. Antrenor: Ionuţ Badea.

Dinamo: Bălgrădean - Luchin (V. Lazăr '46), Durimel, D. Grigore, Grecu - Thicot, Boubacar - Fai, Rotariu (C. Matei '78), Curtean - Thomas (Ţucudean '69). Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonaşe galbene: Marquinhos '28, Astafei '50, Brăneţ '64, Mişelăricu '86 / Rotariu '30, Fai '61.

Cartonaş roşu: Brăneţ '65.

Arbitri: Teodor Crăciunescu (central) - Aurel Oniţa, Vladimir Urzică (asistenţi) - Iulian Dima (rezervă).

La meci au asistat aproximativ 6.000 de spectatori, între care şi 200 de fani dinamovişti.

Gălăţenii au acuzat arbitrajul

Directorul general al clubului Oţelul, Narcis Răducan, a criticat prestaţia arbitrului Teodor Crăciunescu, spunând că nu ar fi trebuit să acorde penalty pentru Dinamo şi să-l elimine pe portarul Cristi Brăneţ.

"A devenit marcă înregistrată să pierdem după ce marcăm primul gol. La cartonaşul roşu, Brăneţ într-adevăr a înjurat, dar nu poţi să dai roşu după ce dai un penalty la limită. Brăneţ va plăti aşa cum au plătit şi alţi jucători pentru indisciplină. Rămân la părerea că arbitrul a greşit. Cred că nu a fost penalty şi a fost o greşeală gravă de arbitraj", a spus Răducan la Digi Sport.

Antrenorul echipei gălăţene, Ionuţ Badea, consideră că a fost viciere de rezultat. "Dinamo în prima repriză nu ştiu dacă a avut un şut pe poartă sau către poartă. A fost clar o viciere de rezultat. Nu contest meritul celor de la Dinamo. Pentru noi din păcate este o situaţie dificil de gestionat. Din păcate nu am reuşit astăzi, deşi muncim foarte mult. Felicit Dinamo pentru victorie, îi urez succes pe mai departe", a spus Badea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri