VIDEO | Stanciu, două goluri pentru Anderlecht în Europa League

Data actualizării: Data publicării:
RSC Anderlecht v 1. FSV Mainz 05 - UEFA Europa League
BRUSSELS, BELGIUM - NOVEMBER 03: Suat Serdar of 1. FSV Mainz 05 chases Nicolae Stanciu of RSC Anderlecht during the UEFA Europa League Group C match between RSC Anderlecht and 1. FSV Mainz 05 at Constant Vanden Stock Stadium on November 3, 2016 in Brussels, Belgium. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Nicuşor Stanciu a marcat în această seară primele sale goluri în tricoul lui Anderlecht. Internaţionalul nostru a punctat în prima repriză a partidei cu Mainz, din Europa League, scrie digisport.ro.

stanciu

De doar 9 minute a avut nevoie fostul stelist pentru a destabiliza defensiva nemţilor. După o acţiune purtată în banda dreaptă, internaţionalul nostru l-a văzut ieşit pe portar şi a trimis un şut centrare în careul advers, care l-a prins pe picior greşit pe Lossl.

Stanciu şi-a definitivat opera în minutul 41, când, tot după o pasă decisivă a lui Chipciu - revenit după accidentare - a înscris din nou. Fostul şeptar al roş-albaştrilor a primit o pasă excelentă în banda dreaptă şi, deşi avea varianta să centreze, a întors pentru Stanciu. De la marginea careului, internaţionalul nostru a tras plasat, la colţul lung, fără speranţe pentru goalkeeperul advers.

 

VEDEȚI AICI GOLURILE LUI STANCIU

 

CE AU SCRIS ZIARIŞTII DUPĂ DUBLA DE SENZAŢIE A LUI STANCIU

„O gură de aer uriaşă pentru Weiler (n.r. antrenorul lui Anderlecht) şi pentru băieţii săi. Explodează în sfârşit Stanciu?”, notează şi sporza.be.

„Stanciu a fost electric”, scriu cei de la dhnet.be, care notează faptul că Anderlect se poate considera ca şi calificată cu o victorie în această seară.

„După performanţa slabă din ultimele săptămâni, presiunea era uriaşă pe Anderlecht, în Europa League, însă Stanciu a reuşit să marcheze încă din debut, ceea ce înseamnă primul său gol pentru echipa belgiană”, au scris şi cei de la voetbalnieuws.be.

Contul oficial de Twitter al lui Anderlecht a lăudat la rândul lui evoluţia spectaculoasă a internaţionalului român: „Anderlecht are un avantaj de 2-1 la pauză, mulţumită unei duble de senzaţie semnată de Nicolae Stanciu”, e mesajul belgienilor.

Anderlecht Bruxelles a câştigat, joi, pe teren propriu, cu scorul de 6-1 (2-1), în faţa formaţiei germane FSV Mainz, în etapa a patra a grupei C a Ligii Europa.

Stanciu a jucat până în minutul 67, a marcat în minutele 9 şi 41, ambele reuşite venind în urma unor pase primite de la Chipciu, care a fost schimbat în minutul 56.

Celelalte goluri ale gazdelor au fost marcat de Tielemans '62, Teodorczyk '89, '90+4 din penalti şi Bruno '90+2, în timp ce pentru oaspeţi a punctat De Blasis, în minutul 15.


 

Anderlecht a plătit în vară Stelei nu mai puțin de 7,8 milioane de euro pentru Nicușor Stanciu, alte două milioane urmând să intre în conturile roș-albaștrilor sub formă de bonusuri, în funcție de performanțele mijlocașului la noua sa echipă. Internațioanul român a devenit astfel cel mai scump jucător cumpărat de o echipă din Belgia.

Până în această seară Stanciu a evoluat pentru Anderlecht în 12 meciuri și a dat patru pase decisive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri