VIDEO. Versuri xenofobe și obscene la un meci de fotbal din Liga 1

Data actualizării: Data publicării:
voluntari sepsi

Versuri xenofobe şi obscene la adresa maghiarilor pe stadionul din Voluntari. Aşa a fost întâmpinată echipa Sepsi din Sf. Gheorghe în meciul cu Juventus Bucureşti. Gazdele se scuză şi dau vine pe crainicul competiţiei. Meciul a fost câștigat de Sepsi cu scorul de 2-0.

Momente xenofobe înaintea meciului dintre Juventus şi Sepsi. Gazdele au difuzat la boxele stadionului o parodie cu versuri vulgare şi incitante la violenţă împotriva maghiarilor.

Oficialii lui Juventus dau vina pe crainic.

El a pus un stick... acum să luăm fiecare melodie să vedem ce conține stickul... n-am făcut asta. (...) S-a auzit foarte urât... Nu ne-am purtat grosolan, cum au fost cuvintele acestei melodii, cu oaspeții noștri”, a spus Paul Terteleac, director sportiv Juventus București.

Sincer, am auzit, este jenant, pe un stadion de fotbal”, a spus Eugen Neagoe, antrenor Sepsi Sf. Gheorghe.

Cazul va ajunge cel mai probabil la Comisiile FRF, care ar putea dicta o sancţiune drastică pentru clubul patronat de Ilie Ciuclea.

Fiecare club este destul de sărac în ziua de azi. Nu trebuie să amendeze, dar trebuie să se tragă un semnal de alarmă”, a declarat Laszlo Dioszegi, finanţator Sepsi Sf. Gheorghe.

În acest sezon, FCSB şi Sepsi au primit amenzi de 5.000 de lei din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor.

Ce spun gazdele, FC Voluntari

FC Voluntari a dat publicităţii un comunicat în care precizează că pune la dispoziţia clubului Juventus şi crainicul odată cu stadionul, însă acesta „respectă indicaţiile primite” din partea grupării bucureştene.

„FC Voluntari se dezice de orice implicare în evenimentele care au avut loc pe arena <Anghel Iordănescu> la partida dintre Juventus Bucureşti şi Sepsi Sfântu Gheorghe. Conform protocolului încheiat cu gruparea bucureşteană, clubul nostru pune la dispoziţie sub formă de închiriere stadionul şi utilitătile, în care este inclus şi crainicul staţiei de amplificare, la meciurile pe care Juventus le dispută cu titulatura <acasă>. Crainicul respectă indicaţiile primite de la echipa organizatoare, respectiv Juventus, în tot ceea ce este transmis la staţia de amplificare a stadionului”, se arată într-un comunicat al clubului FC Voluntari.

Reacția LPF

„Discursul urii nu are ce căuta în fotbalul românesc. Ne aflăm în România, în 2018, nu în Evul Mediu! Jucătorii nu au nevoie și nu au cerut îndemnuri rasiste. Dacă persoane din cadrul clubului aleargă după like-urile a 10 idioți, îi asigurăm ca sunt pe o cale greșită! Nu tolerăm și nu vom tolera așa ceva! În plus, suntem convinși că nici suporterii nu și-ar da OK-ul pe o astfel de comunicare comunistă care încearcă să găsească un dușman de clasă”, au comentat oficiali ai Ligii Profesioniste de Fotbal pentru gsp.ro.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri