FC Viitorul, noua campioană a României la fotbal. Becali a anunțat că merge la TAS

Data actualizării: Data publicării:
170513_LIGA_I_VIITORUL_CAMPIOANA_01_INQUAM_PHOTOS_Daniel_Stoenciu
Foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

FC Viitorul a învins CFR Cluj cu 1-0, FCSB a terminat 3-0 cu CS Universitatea Craiova, iar Dinamo şi Astra au remizat, scor 1-1. În urma acestor rezultate, echipa lui Gică Hagi este noua campioană a României. Podiumul este completat de Steaua care ocupă locul secund și Dinamo pe trei. 

170513_LIGA_I_VIITORUL_CAMPIOANA_01_INQUAM_PHOTOS_Daniel_Stoenciu
Foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

ACTUALIZARE 22:45 - Jucătorii echipei FC Viitorul şi-au primit medaliile şi tricourile de campioni, sâmbătă seară, după victoria cu CFR Cluj, din ultima etapă a play-off-ului Ligii I. Trofeul de campioană a fost ridicat de antrenorul Gheorghe Hagi şi căpitanul Romario Benzar.

Trofeul a fost înmânat de primarul Constanţei, Decebal Făgădău, alături de vicepreşedintele LPF, Robert Pongracz, şi directorul de imagine şi comunicare, Marius Mitran.

Imediat după ce au ridicat trofeul, s-au desfăcut sticle de şampanie şi au fost aprinse artificii.

LPF pregătise câte un trofeu, medalii şi tricouri de campion pentru toate cele trei stadioane pe care s-au disputat, sâmbătă, meciurile din ultima etapă a play-off-ului Ligii I.


Echipa lui Gică Hagi este noua campioană a României, după victoria dramatică obţinută în ultima etapă, la Ovidiu, la 8 ani de la înfiinţare

Viitorul a terminat la egalitate de puncte cu FCSB, dar a avut parte de avantajul meciurilor directe din play-off, acolo unde s-a impus pe teren propriu, 3-1, şi a obţinut un egal nesperat în deplasare, 1-1.

Viitorul a devenit a 25-a campioană a României şi a şasea echipă din afara Capitalei care câştigă titlul, după 1990, după Universitatea Craiova, CFR Cluj, Unirea Urziceni, Oţelul Galaţi şi Astra Giurgiu.

Ovidiu este al 14-lea oraş care dă campioana în România, după Bucureşti, Timişoara, Ploieşti, Arad, Craiova, Cluj-Napoca, Piteşti, Oradea, Braşov, Reşiţa, Urziceni, Galaţi şi Giurgiu.

De asemenea, Ovidiu este primul oraş din Dobrogea care oferă o campioană, dar şi cel mai mic oraş din România care se poate lăuda cu o asemenea performanţă.

Pentru prima oară în ultimii 39 de ani trei echipe au avut șanse la titlu înaintea ultimei etape, FC Viitorul, FCSB și Dinamo.

Gigi Becali a anunţat că va merge la TAS pentru a-i fura titlul lui Hagi, spunând că ROAF susţine că meciurile directe din tot sezonul reprezintă criteriul care îi dă dreptate.

Patronul FCSB a recunoscut după meci că nu se va certa cu naşul Gică Hagi, dar şi că FCSB rămâne campioana României din punctul lui de vedere, scrie digisport.ro.

„Suntem 100% campioni. Ce scrie regulamentul. Asta e. A făcut, a făcut penalty. Asta este situația. Important este că am câștigat. Din punctul nostru de vedere suntem campioni, așa spune regulamentul.

Mesajul meu pentru Hagi este așa: Nu vreau să fac nicio polemică, e nașul meu, nu mă cert cu el, dar dreptatea trebuie făcută și regulamentul trebuie respectat. Vom vedea ce spune la TAS.

Dacă la TAS spune că ei au dreptate, eu o să-i strâng mâna și o să-i spun Bravo, Gică! Ești campion. Oricum merită. Să te bați cu Steaua până la capăt, oricum e un merit.

Ne facem de râs, pentru că de ce. Suntem atâtea minți, suntem atâția avocați. Spune clar. E clar ca lumina zilei. 100% avem dreptate.

M-am bucurat când a dat Astra, pentru că am vrut să fiu sigur de locul 2. După ce am făcut 3-0, n-am mai avut emoții”, a spus la finalul meciului, Gigi Becali.


ACTUALIZARE 22:00 - Formaţia FC Viitorul a învins CFR Cluj, scor 1-0, în ultima etapă a play-off-ului Ligii I şi, conform LPF, care susţine că, la egalitate de puncte, departajarea se face la rezultatele directe din play-off, este noua campioană a României. FCSB a învins CSU Craiova cu 3-0 şi a terminat la egalitate de puncte cu FC Viitorul, 44. Însă, potrivit părerii oficialilor FCSB şi potrivit interpretării regulamentului de către ei, la egalitate de puncte trebuie să se ţină cont de toate rezultatele directe, şi din sezonul regulat şi din play-off. În această situaţie, FCSB, care a învins CS Universitatea Craiova, scor 3-0, ar trebui să fie campioana României. Înainte de acest meci, patronul bucreştenilor, Gigi Becali, a spus că se va adresa TAS pentru a primi dreptate. 

ACTUALIZARE 21:50 - Gabi Iancu înscrie în minutul 62 din penalti.  Viitorul stelist Larie a făcut penalty, l-a faultat pe Florinel Coman. La acest scor, Viitorul este campioană.La meciul FCSB - CS Universitatea Craiova, golurile au fost marcate de Denis Alibec, în minutele 18 şi 42, şi Jakolis, în minutul 44. 

În urma acestui rezultat, la aceste scoruri, FC Viitorul este campioană.


Alex Ioniţă a marcat pentru Astra în minutul 32, iar Adam Nemec a egalat pentru Dinamo, în minutul 40.

La aceste scoruri, FCSB e campioană, Viitorul termină pe doi, iar Dinamo ocupă poziția a treia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri