Fotbalul s-a mutat online. Alibec, Mihăilă și Filip participă la Cupa României de fotbal virtual

Data actualizării: Data publicării:
fotbal minge
Foto: Guliver/Gettyimages

Jucătorii Denis Alibec (Astra Giurgiu), Valentin Mihăilă (Universitatea Craiova) şi Ioan Filip (Dinamo) vor participa la Cupa României de fotbal virtual FIFA 20, competiţie organizată de Federaţia Română de Fotbal (FRF) între 27 aprilie şi 6 mai, potrivit Agerpres.

"Fotbalul traversează o perioadă dificilă, competiţiile de pe teren sunt oprite, iar această criză are un impact asupra tuturor. Dar suporterii rămân totdeauna pe primul loc! Astfel că Federaţia Română de Fotbal împreună cu toate cele 14 cluburi din Liga 1 oferă un show inedit pentru fani. Sub sloganul ''eCupa României, împreună împotriva pandemiei'', jucători de la fiecare echipă din Liga I se vor duela în FIFA 20, pe platforme PS4. Competiţia începe pe 27 aprilie şi va avea finala pe 6 mai. Fiecare club e reprezentat de propriii jucători. Vă dezvăluim doar o parte din surprize: Alibec (Astra), Mihăilă (Universitatea Craiova), Filip (Dinamo)", informează, vineri, site-ul oficial al FRF.

Partidele se vor disputa pe sistemul cel mai bun din trei meciuri, toate echipele vor avea aceeaşi valoare a jucătorilor în joc, cu rating mediu de 85. De asemenea, meciurile vor fi transmise în direct pe Facebook Cupa României şi pe canalul de Youtube FRF TV.

Prin această nouă competiţie, fiecare iubitor al fotbalului poate contribui direct la susţinerea luptei comune împotriva coronavirusului. Se vor pune în vânzare abonamente la toate meciurile eCupei României. Abonamentele în tribuna virtuală pot fi achiziţionate pe site-urile bilete.frf.ro şi bilete.ro. Preţul unui abonament este 10 lei.

Întreaga sumă încasată va fi redirecţionată către UNICEF, care va achiziţiona echipamente de protecţie (măşti, mănuşi, ochelari), termometre cu infraroşu şi alte echipamente speciale necesare în pandemie asistenţilor medicali comunitari, asistenţilor şi lucrătorilor sociali care merg pe teren pentru a asigura copiilor vulnerabili şi familiilor acestora servicii de sănătate şi protecţie socială.

"Acum, mai mult ca oricând, cei mai vulnerabili dintre copii au nevoie de ajutor. Acum, mai mult ca oricând, copiii vulnerabili şi familiile lor trebuie să aibă acces crescut la servicii medicale şi de asistenţă socială, ca să rămână sănătoşi. Un profesionist echipat şi protejat este sprijin real pentru mulţi copii, părinţi şi bunici. Profesioniştii din prima linie vin în sprijinul celor mai vulnerabili copii şi a familiilor lor", se mai arată pe site-ul citat.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri