FRF, amendată cu 83.000 de euro de UEFA. Meciul România-Norvegia, fără spectatori

Data publicării:
Vedere panoramică cu Arena naționalaă din București.
Meciul din Champions League dintre Atletico Madrid și Chelsea se va juca pe Arena Națională.

Federația Română de Fotbal a anunțat, vineri, că meciul România-Norvegia, din preliminariile EURO 2020, se va disputa fără spectatori. De asemenea, Comisia de Disciplină a UEFA a amendat FRF cu 83.000 de euro în urma incidentelor de la meciurile cu Spania și Malta, potrivit Mediafax.

FRF a fost sancționată cu plata a 83.000 de euro pentru scandările rasiste ale suporterilor, folosirea de materiale pirotehnice, aruncarea de obiecte în suprafața de joc și pătrunderea spectatorilor pe gazon.

În plus, următorul joc de pe teren propriu din preliminariile EURO 2020, România – Norvegia, din 15 octombrie, programat tot pe Arena Națională, se va disputa cu porțile închise.

În cazul în care incidentele se vor repeta, încă un meci va fi disputat cu porțile închise

De asemenea, timp de un an, Federația Română de Fotbal se va afla sub atenta supraveghere a forului de la Nyon și, în cazul în care incidentele se vor repeta, încă un meci va fi disputat cu porțile închise.

„În ciuda apelurilor repetate ale Federației Române de Fotbal, prin canalele de comunicare înaintea partidelor cu Spania și Malta, cât și pe durata acestora, prin crainicul partidei și mesajele dispuse public pe stadion, comportamentul suporterilor la meciurile din septembrie ale echipei naționale aduce o nouă sancțiune din partea UEFA”, se arată în comunicatul emis de FRF.

După şase runde din grupa F de calificare la Campionatul European din 2020, România ocupă locul 3, cu 10 puncte. Tricolorii au nevoie de victorie în următoarele trei partide, cu Insulele Feroe, Norvegia şi Suedia pentru a avea şanse reale la calificare.

Programul României în preliminariile EURO 2020:

  • 12 octombrie, ora 19:00: Insulele Feroe-România
  • 15 octombrie, ora 21:45: România-Norvegia
  • 15 noiembrie, ora 21:45: România-Suedia
  • 18 noiembrie, ora 21:45: Spania-România

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri