Ghetele de aur câștigate de fostul fotbalist Mario Jardel au fost furate

Data actualizării: Data publicării:
trofeul gheata de aur pe stadion
Trofeul „Gheata de Aur”. Foto: Guliver/Gettyimages

Brazilianul Mario Jardel, golgheter în fotbalul european timp de două sezoane, a anunţat miercuri că i-au fost furate trofeele cucerite în cariera sa de jucător la echipele FC Porto, Sporting Lisabona şi Galtasaray Istanbul, informează EFE.

Idolul fanilor lui FC Porto a explicat că hoţii au intrat în casa sa din Fortaleza, în nordul Braziliei, şi au furat două „Ghete de Aur”, una de argint şi un trofeu de bronz, atribuite celui mai bun marcator din ligile europene. 

Într-o postare pe contul său de Instagram, Jardel a afirmat că „valoarea sentimentală” a trofeelor respective este mai mare decât cea financiară şi a solicitat ajutorul urmăritorilor săi pentru a-şi recupera „ghetele”. 

Jardel, în vârstă de 47 ani, ale cărui goluri de la finele anilor '90 l-au transformat într-o legendă la FC Porto, a fost de cinci ori golgheterul campionatului Portugaliei, cel mai bun marcator din Copa Libertadores în 1995 şi din Liga Campionilor, în sezonul 1999-2000.

În afara cluburilor FC Porto, Sporting Lisabona şi Galatasaray Istanbul, "Super Mario" a mai jucat la echipele braziliene Vasco da Gama, Gremio Porto Alegre şi la formaţia spaniolă Alaves, între altele.

Sursa: Agerpres

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri