Glasgow Rangers, echipă la care joacă și Ianis Hagi, a devenit cea mai slabă echipă din istorie în grupele Ligii Campionilor

Data actualizării: Data publicării:
Ianis Hagi
Ianis Hagi. Foto: Profimedia Images

Glasgow Rangers, învinsă marţi cu 3-1 acasă de Ajax Amsterdam, a devenit cea mai slabă echipă din istorie în grupele Ligii Campionilor la fotbal, vicecampioana Scoţiei încheind fără niciun punct şi cu un golaveraj -20 participarea sa în sezonul 2022-2023 al acestei competiţii, scrie presa internaţională.

La revenirea sa după 12 ani în grupele Ligii Campionilor, Rangers a stabilit un record nedorit, depăşind contraperformanţa lui Dinamo Zagreb din stagiunea 2011-2012 a celei mai importante competiţii europene intercluburi. Atunci, formaţia din Zagreb a terminat şi ea fără niciun punct faza grupelor, cu un golaveraj -19.

Echipa antrenată de Givanni van Bronckhorst, la care joacă și Ianis Hagi, a marcat două goluri şi a primit 22. A fost prima oară când o formaţie scoţiană nu a obţinut niciun punct în grupele Champions League.

De-a lungul anilor, 22 de echipe s-au aflat în această situaţie. Printre ele a fost Oţelul Galaţi în sezonul 2011-2012 (golaveraj -8, cu 3 goluri marcate şi 11 primite), scrie Agerpres.

În actuala ediţie, Viktoria Plzen, campioana Cehiei, nu a obţinut nici ea niciun punct şi a avut un golaveraj -19 (golaveraj 5-24).

Rangers a avut mai mulţi jucători indisponibili în această toamnă şi nu a contat deloc pe internaţionalul român Ianis Hagi, accidentat.

Echipa scoţiană a disputat în sezonul trecut finala Europa League, pierdută la lovituri de departajare în faţa grupării germane Eintracht Frankfurt.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri