Halep - Sevastova, 6-4, 6-3, în optimi, la Doha. Simona câștigă cu cea mai frumoasă lovitură a meciului

Data actualizării: Data publicării:
28053365_10155581329707981_392995868_n

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Doha, după un meci câștigat în două seturi, 6-4, 6-3, contra Anastasijei Sevastova. 

LIVE TEXT SIMONA HALEP - ANASTASIJA SEVASTOVA:


ORA 17.40 În faza următoare, Simona Halep va evolua pentru prima dată cu sportiva americană Catherine Bellis, locul 48 WTA, venită din calificări, care a eliminat-o pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 5 WTA, şi cap de serie numărul 5, scor 7-6 (4), 6-3.

Calificarea în sferturi la Doha este recompensată cu un premiu de 68.125 de dolari şi cu 190 de puncte WTA.

ORA 17.35 Prima reacție a Simonei Halep, după victoria din optimi, de la Doha: „Este un sentiment extraordinar. Este o plăcere să joc aici”

ORA 17. 30 VICTORIE, SIMONA! Halep încheie partida cu cea mai frumoasă lovitură a meciului și este în sferturile de finală de la Doha. 

Perfect end to the match for @Simona_Halep. #QatarTotalOpen pic.twitter.com/4ifGRErBF5

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ORA 17.27 Simona ratează trei mingi de meci. Pare că se grăbește să încheie această partidă.

ORA 17.25 Sevastova salvează o minge de meci. Simona este la un pas de victorie.

ORA 17.18 Efectul vorbelor lui Andrei Pavel: este 4-3 în setul 2 pentru Simo, care pare că o domină total pe letonă. Vestea proastă este că Pavel a confirmat problemele la gleznă ale jucătoarei noastre, care nu s-au rezolvat încă. Comentatorii străini izbunesc în râs la una dintre loviturile de senzație ale Simonei: „Nu există replică la asta!”.

ORA 17.15 „Dă-i un pic de efect, nu o mai da așa de plată. Dă mai cu efect și las-o și pe ea să facă puncte, nu trebuie să le faci tu pe toate. Dă-i un pic de efect, mai ales dacă nu simți piciorul și nu poți să împingi în el. Dar altfel joci foarte bine. Esti pe felie. Haide, punctul asta!”, i-a spus antrenorul Andrei Pavel elevei lui Simona Halep. Efectul se vede imediat, Simo egalează la 3 și pare mai prezentă în joc.

ORA 17.05 Sevastova face spectacol în gameul doi din setul secund și recuperează trei mingi de break. Este 1-1 și meciul se echilibrează.

ORA 17.00 Simo începe bine setul secund. Este 1-0 pentru româncă.

ORA 16.57 Simo face din nou break și câștigă setul 1 cu scorul de 6-4. Vestea proastă este că Halep pare că suferă de dureri la gleznă. Simo șchiopătează pe teren.

ORA 16.47 Simona se distanțează la 5-3 și servește pentru set.

ORA 16.45 WOW, Simona, scriu cei de la WTA.

ORA 16:39 Simona joacă din ce în ce mai bine și își lasă de multe ori adeversara fără soluții. Este 3-2 pentru româncă, după un game câștigat la 0.

ORA 16.37 Simona pare că își intră în formă și face repede rebreak. Este 2-2 și meciul curge în favoarea româncei.

ORA 16.28 Este 2-0 pentru Sevastova în setul unu. 

ORA 16.26 Simona pierde primul serviciu, iar Sevastova face break chiar în debutul primului set.

ORA 16.23 A început meciul dintre Simona Halep și Anastasija Sevastova.

ORA 13.20 Simona Halep, declarație care îi îngrijorează pe fani, înaintea meciului cu Sevastova: Durerea e încă acolo, e greu să spun ceva concret despre accidentare, eu sper să-mi revin de la zi la zi și sper să fie mai bine, însă nu sunt foarte sigură”, a declarat Simona Halep, potrivit TV Digi Sport. 


Simona Halep și Anastasija Sevastova s-au mai întâlnit până acum de opt ori. Halep a învins-o pe jucătoarea letonă în cinci dintre aceste partide. Una dintre ele a avut loc chiar la Bucharest Open, în 2016, unde Halep a oferit un adevărat recital de tenis și și-a învins oponenta cu scorul de 6-0, 6-0.

Halep - Makarova, 6-3, 6-0, în turul 2 la Doha. Simona câștigă spectaculos primul meci după finala de la Melbourne

Miercuri, Simona a oferit o altă demonstrație de tenis, după ce a învins-o spectaculos, cu scrul de 6-3, 6-0, pe oponenta ei din turul doi, Ekaterina Makarova. Chiar dacă au fost momente în care jucătoarea din Rusia părea că se repune pe picioare și este pe punctul de a reveni în joc, jucătoarea noastră nu a slăbit-o niciun moment.

Cum poate reveni Simona Halep pe locul 1, fără să câștige turneul

Efortul Simonei Halep a fost răsplătit cu o nouă frumoasă victorie, care o aduce mai aproape cu un pas de recâștigarea locului 1 în clasamentul mondial feminin. De altfel, acest lucru se poate întâmpla chiar în zilele următoare. Difereța dintre Halep și rivala ei, Wozniacki, în fața căreia a pierdut finala de la Australian Open, este de numai 349 de puncte. Însă jucătoarea daneză a câștigat anul trecut turneul de la Doha și are de apărat multe puncte, în timp ce Halep nu a participat în 2017 la această competiție. Astfel, Simona Halep trebuie să ajungă cel puțin până în sferturile turneului și să aibă cel puțin o victorie în fața lui Wozniacki, pentru a o depăși din nou in clasamentul WTA.

Prima reacție a Simonei Halep, după victoria de la Doha: „Nu sunt chiar într-o stare perfectă, dar am încredere că va fi bine”

„Mi-a plăcut meciul, m-am bucurat de el. Am resimţit uşoare dureri, dar mă bucur că am revenit aici, că am jucat în faţa voastră şi că am reuşit să câştig. Nu sunt chiar într-o stare perfectă, dar am încredere că va fi bine şi în meciurile următoare. Mă bucur că am făcut un turneu bun în Australia, dar îmi pare rău că nu am câştigat. Am câştigat aici, la Doha, în 2014, şi la acea vreme era unul dintre cele mai importante turnee pe care le-am câştigat. E minunat să am atâţia suporteri. Îmi face plăcere să joc aici în faţa voastră şi vă mulţumesc din nou!”, a declarat Simona Halep, ieri, după victoria spectaculoasă în fața Makarovei.

Miercuri a fost o zi istorică pentru tenisul din România. Patru jucătoare românce s-au calificat în optimi la Doha, o competiție de Premier 5: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Mihaela Buzărnescu.

Programul româncelor în sferturi la Doha. Când joacă Simona, Monica, Sorana și Mihaela

Simona Halep nu se bazează la acest turneu pe sfaturile antrenorului principal, australianul Darren Cahill, aflat momentan în concediu. Halep este însoțită la Doha de Andrei Pavel. Cahill o va însoți pe Simona la  Indian Wells (7-18 martie) și Miami (20-31 martie).

Citiți mai multe știri despre Simona Halep aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri