Ce salariu are Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume, la CSM București

Data actualizării: Data publicării:
cristina neagu

Cristina Neagu, singura handbalistă din lume care a primit de trei ori titlul de „Cel mai bun handbalist al anului-IHF”, are un salariu de 22.000 de euro pe lună la CSM București, club la care a venit în februarie 2017.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a cerut Consiliului General al Municipiului București (CSMB) creșterea bugetului CSM București, în 2018, la 15 milioane de euro, suma fiind de cinci ori mai mare în comparație cu momentul fondării clubului.

Tolo.ro, care a aflat salariu Cristinei Neagu la CSM București, scrie că sumele cu care sunt plătite din bani publici starurile clubului de handbal au fost ascunse de Primăria București.

Astfel, potrivit fluturașului din decembrie 2017, Cristina Neagu are un salariu de 22.000 de euro net pe lună.

Potrivit sursei citate, în Muntenegru, la ŽRK Budućnost, echipa de unde a venit Cristina Neagu și cu care a câștigat Liga Campionilor, în 2015, sportiva câștiga aproximativ 12.000 de euro pe lună.

De asemenea, când juca la Oltchim, Cristina Neagu încasa la Râmnicu Vâlcea 12.000 de euro pe lună.

În ceea ce privește salariile la nivel mondial în handbalul feminin, tot Cristina Neagu este cea mai bine plătită sportivă.

Top 5 salarii în handbalul feminin - anual

Cristina Neagu (CSM București): 265.000 de euro

Nora Mork (ETO Gyor): 240.000 de euro

Alexandra Lacrabere (Vardar Skopje): 205.000 de euro

Andrea Lekić (Vardar Skopje): 205.000 de euro

Katarina Bulatovici (Rostov pe Don): 180.000 de euro

Săptămâna trecută, CSM a transferat-o pe Andrea Lekić, una dintre cele mai scumpe handbaliste ale momentului, de la Vardar Skopje, ea fiind și căpitanul naționalei de handbal feminin a Serbiei. De la vicecampioana Europei au venit și Dragana Cvijic și Jovanka Radicevic.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri