CSM BUCUREȘTI A CÂȘTIGAT FINALA LIGII CAMPIONILOR LA HANDBAL FEMININ

Data actualizării: Data publicării:
CSM bucuresti digisport

Ca o coincidență, victoria vine la 30 de ani și o zi după ce o astfel de bucurie imensă era adusă, în fotbal, de Steaua București, în meciul contra Barcelonei, partidă decisă tot prin lovituri de departajare, care i-au adus celebritate mondială portarului Helmuth Duckadam.

CSM București este prima echipă românească de handbal feminin care ajunge la o astfel de performanță. Este cu atât mai lăudabil cu cât CSM Bucureşti se află la prima participare din istorie în Liga Campionilor. CSM Bucureşti este, de altfel, prima echipă românească, după Oltchim Râmnicu Vâlcea, care a reușit să ajungă în finala Ligii Campionilor. Era o performanţă foarte mare însuși faptul că a ajuns în Final Four-ul competiţiei.

Prima repriză a partidei de la Budapesta a fost extrem de echilibrată. Isabelle Gulden a dat opt goluri din opt aruncări pentru CSM, care la pauză a condus cu 13-12.

În a doua repriză, CSM a condus cu 14 la 12 şi 19 la 18, dar Gyor a revenit de fiecare dată şi a preluat avantajul. Campioana Ungariei s-a distanţat chiar şi la două goluri, dar a venit rândul jucătoarelor noastre să revină pe tabelă. Isabelle Gulden a egalat la 21.

Cu 30 de secunde înainte de final, Gyor a primit 7 metri, iar Gorbiţ a înscris pentru 22 la 21. La ultimul atac, Torstensson a marcat pentru CSM şi a trimis finala în prelungiri.

După cele două reprize de prelungiri, scorul a fost tot egal, 25 la 25 şi finala s-a decis la lovituri de la 7 metri.

Mayssa Pessoa a apărat două lovituri, iar CSM şi-a adjudecat trofeul.

 

Campioana Ungariei a beneficiat și de avantajul propriului teren. Zece mii de oameni au susţinut-o în finala de la Budapesta.  

CSM Bucureşti a ajuns în finală după ce ieri a câştigat cu 27-21 penultimul act cu Vardar.

Bucurie dezlănțuită

Imediat cum Aurelia Brădeanu a marcat de la 7 metri golul care a consfințit victoria, fiesta s-a instaurat în tabăra fetelor noastre, relatează digisport.ro.

În frunte cu Izabelle Gullden, golgheterul competiției, și cu Jelena Grubisic, cea mai valoroasă jucătoare din Final Four, sportivele de la CSM au încins o horă în mijlocul sălii de la Budapesta, care ne-a adus aminte de celebrele hore de la miezul nopții din timpul Campionatului Mondial de fotbal din 1994.

După ce au făcut turul de onoare, elevele lui Kim Rasmussen s-au oprit în dreptul sectorului în care s-au aflat fanii români, alături de care au petrecut câteva clipe. Apoi, au revenit în centrul sălii pentru a le strânge mâna învinselor.

A urmat și cel mai emoționant moment, cel în care Oana Manea, din postura de căpitan, a primit mult râvnitul trofeu. Șampania a curs din belșug, în timp ce din piepturile sportivelor noastre s-a auzit de mai multe ori: ”CSM! CSM! CSM!”.

Chiar dacă în lot mai sunt jucătoare care știu ce înseamnă să câștigi Liga Campionilor, cum este cazul Aureliei Brădeanu, aflată acum la al patrulea succes, primul cu o echipă din România, bucuria tuturor fetelor a fost de nedescris.

CSM București a răzbunat-o astfel pe Oltchim Râmnicu Vâlcea, fosta campioană a României, care a pierdut finala Ligii Campionilor în 2010 după o finală disputată tot cu Gyor și a egalat performanța realizată de Rapid în urmă cu 52 de ani, când a câștigat atunci Cupa Campionilor Europeni la încheierea sezonului 1963-1964, după o finală cu Helsinger, scor 14-13.

După o noapte ce se anunță a fi una albă, în care se va sărbători acest incredibil succes, delegația României va ajunge luni la București, în jur de ora 13:00, eveniment ce va fi transmis ÎN DIRECT la Digi Sport.

GALERIE FOTO. Cine sunt fetele de aur de la CSM București
Reacțiile fetelor și a antrenorului Kim Rasmussen

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri