Declarațiile emoționante ale „tricolorelor” după meciul dramatic cu Ungaria

Data actualizării: Data publicării:
crina pintea

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă miercuri, la Nancy, de reprezentativa Ungariei, cu scorul de 31-29 (17-17), în ultimul meci din grupa II şi tremură pentru calificarea în semifinalele CE din Franţa. Eliza Buceschi: „După prima săptămână la Campionatul European merităm calificarea, după a doua, nu! Se pare că avem o problemă psihică şi nu ştiu de ce nu putem să gestionăm meciurile decisive”.

„Să uităm cât de repede putem. Nu ştim ce s-a întâmplat cu Cristina, se pare că i-a fugit genunchiul, poate e ruptură de ligamente, trebuie să aşteptăm să facă RMN şi să vedem ce e cu ea. Se pare că avem o problemă psihică, nu ştiu de ce nu putem să gestionăm meciurile decisive. Nu am avut apărare, ăsta e rezultatul final. Dacă luăm prima săptămână de la Europene, merităm calificarea, dacă o luăm pe a doua, nu! Vom vedea”, a declarat Eliza Buceschi, la TVR.

Şi Crina Pintea s-a arătat afectată de rezultat, dar şi de accidentarea gravă a Cristinei Neagu.

„Acum nu e vorba de arbitraj, am avut multe situaţii clare pe care nu le-am utilizat şi ne-a costat. Puteam câştiga meciul ăsta. Am avut şi cinci goluri, am fost super motivate, dar meciul are 60 de minute, am făcut foarte multe greşeli. Nu am avut emoţii, dar au fost şi multe faze care puteau fi de partea noastră. Nu au fost. Am ratat mult. Mă doare sufletul pentru Cristina Neagu, sper din tot sufletul să nu fie ceva grav. Mă doare foarte tare. În meci am fost la mâna noastră. Noi trebuia să dăm tot şi să câştigăm, nu să stăm la mâna altora. Vom vedea”, a declarat Pintea.

Citiți și: 

Mezina naţionalei, Cristina Laslo, a spus: „A fost cum ne-am aşteptat, un meci pentru semifinale, ca fiecare meci dintre noi şi Ungaria. Ne-am luptat până la ultima secundă. Despre Cristina ... Nu cred că a fost un fault fair-play, nu cred că trebuie mers atât de departe pentru niciun rezultat. Cu Cristina, fără ea, România trebuie să meargă mai departe. Am fost şi obosite, dar a fost un meci de luptă şi de-asta a fost aşa mare discrepanţa între cele două reprize. S-a alergat foarte mult. Aşteptăm următorul meci şi sperăm să ne calificăm”.

Antrenorul spaniol Ambros Martin s-a declarat mândru de jocul elevelor sale, chiar dacă au ratat şansa directă de a se califica în semifinale.

„Am pierdut, pentru că atunci când joci asemenea meciuri tari, trebuie să joci bine până la capăt. Am jucat bine azi, cu încredere, chiar dacă am pierdut. Ungaria a jucat fără presiune. Azi s-a luptat pentru semifinale, trebuie să aşteptăm acum şi ultimul meci, dar acum cred că trebuie să ne gândim la Cristina. Nu ştim ce are încă, dar lucrurile nu arată prea bine”.

În minutul 52 al meciului România - Ungaria, la scorul 27-26, Cristina Neagu, 9 goluri până în acel moment, a fost faultată de unguroaica Szimonetta Planeta şi i-a „fugit” genunchiul drept, fiind scoasă pe targă din teren şi transportată la spital.

În urma rezultatului, România rămâne cu 6 puncte. Ultimul meci al zilei, între Olanda (6 puncte) şi Germania (4), va stabili semifinalistele grupei.

Şi în grupa I se joacă miercuri ultimele meciuri, urmând a fi stabilită şi acolo a doua semifinalistă, în condiţiile în care campioana olimpică Rusia s-a calificat încă de luni.

La CE din Franţa, România a obţinut până acum următoarele rezultate: România – Cehia 31-28 (17-11), România – Germania 29-24 (14-11), Norvegia – România 23-31 (12-18), în grupa preliminară D, România – Olanda 24-29 (10-11), România – Spania 27-25 (10-12) şi România – Ungaria 31-29 (17-17), în grupa principală II.

Meciul pentru locurile 5-6, precum şi semifinalele vor avea loc vineri, iar finalele pentru medalii duminică, toate la Paris.

Obiectivul echipei României la CE2018 este clasarea pe unul din locurile 1-6.

Echipa României are în palmares o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.

Titlul european este deţinut de Norvegia, care a dispus de Olanda în finala din 2016.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri