Gyor a câștigat Liga Campionilor după o finală dramatică

Data publicării:
590f54aa95f9cfc52524c686

Echipa de handbal feminin Gyor ETO este noua câştigătoarea a Ligii Campionilor, după ce a învins, duminică, în urma prelungirilor, în finala Turneului Final Four de la Budapesta, formaţia macedoneană HC Vardar, cu scorul de 31-30 (15-12, 26-26). CSM Bucureşti, câştigătoare în 2016, a câștigat medalia de bronz, relatează News.ro.

Principalele marcatoare ale finalei au fost Gorbicz 7, Mork 6, Groot 6, pentru Gyor, respectiv Althaus 6, Lacrabere 6 reuşite, pentru HC Vardar.

La meci au asistat şi fanii români şi muntenegreni, care au rămas în sală după finala mică, aceştia încurajând permanent formaţia HC Vardar, alături de suporterii macedoneni.

Gyor ETO, care este antrenată de selecţionerul României, Martin Ambros, a mai câştigat trofeul în 2013 şi 2014, aflându-se la a şasea finală, în timp ce HC Vardar a jucat pentru prima dată în ultimul act.

În finala mică, disputată tot duminică, CSM Bucureşti a învins Buducnost Podgorica, cu scorul de 26-20 (13-12).

Pentru Cristina Neagu a fost ultimul meci în tricoul celor de la Buducnost, ea urmând să evolueze din sezonul viitor chiar la CSM Bucureşti, cu care a semnat un contract valabil pe doi ani.

În semifinalele Turneului Final Four, găzduit de Budapesta, Buducnost a fost învinsă de Gyor, cu 26-20, iar CSM Bucureşti a pierdut cu HC Vardar, cu 33-38.

În sezonul trecut, tot la Turneul Final Four, s-au disputat exact aceleaşi semifinale. Atunci, Gyor a învins Buducnost, cu 21-20, iar CSM Bucureşti a câştigat cu HC Vardar, cu 27-21, calificând-se în premieră în finala competiţiei, pe care a şi câştigat-o în faţa campioanei Ungariei.

Urmăriți aici fazele video.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri