Handbal | România, înfrângere cu Norvegia în primul meci la EURO 2016

Data actualizării: Data publicării:
neagu

Naționala feminină de handbal a României a fost învinsă de Norvegia cu scorul de 23-21 (13-11), luni seara, la Helsingborg, în primul său meci din Grupa D a Campionatului European Suedia - EURO 2016.

neagu

ACTUALIZARE 23:20 - Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă luni, la Helsingborg, de campioana europeană şi mondială en-titre, Norvegia, cu scorul de 23-21 (13-11), în primul meci din grupa D a Campionatului European din Suedia, scrie News.ro.

Peste 100 de fani tricolori au încurajat România în tribunele arenei din Helsingborg, unde scorul a fost deschis de Melinda Geiger, în primul minut al confruntării cu campioana europeană şi mondială en-titre, Norvegia. Meciul a „curs” cu România la cârmă, dar nordicele nu s-au lăsat conduse la mai mult de un gol şi au egalat de fiecare dată (6-6, min. 12).

În minutul 13 (scor 6-7), Norvegia a intrat la time-out, în timp ce Ambros Martin îşi încuraja şi mai mult jucătoarele: „Presiunea e pe ele, trebuie să păstrăm acest nivel, cu contraatacuri, pase rapide şi repliere”.

Au urmat însă trei atacuri ratate ale României, iar nordicele au trecut la conducere pentru prima dată, 9-7 (min. 17).

Antrenorul României a făcut mutări în faza ofensivă la centru şi pe extreme, în încercarea de a păstra prospeţimea în joc, dar finalizările s-au lăsat aşteptate (12-9, min. 22). „Ne trebuie mai multă răbdare”, le-a spus handbalistelor spaniolul la un nou time-out.

În minutul 25, scorul era 13-9, dar până la pauză România a mai recuperat din handicap, mai ales datorită unei apărări mai consistente, 13-11, după primele 30 de minute.  

La reluare, Paula Ungureanu (4 intervenţii) a fost schimbată în poartă cu Denisa Dedu, care a dat curaj echipei prin câteva intervenţii consecutive, în timp ce în tribune fanii români au început să protesteze faţă de arbitrajul ”ciudat” pe alocuri al polonezelor Brehmer – Skowronek (15-14, min. 40).

La 16-14, Buceschi a ratat de la 7 metri, iar Mork nu a iertat pe atacul norvegian, marcând al şaptelea gol al său. Treptat, a mai scăzut ritmul de joc al tricolorelor, greşelile s-au înmulţit (21-16, min. 50), dar nu au renunţat, recuperând trei goluri în doar patru minute, 21-19, şi obligând Norvegia să intre la time-out.

Ultimele cinci minute au fost pigmentate cu erori de ambele părţi, cu faze întortocheate, atacuri impulsive, nervoase sau decizii de arbitraj huiduite (22-20, min. 58). Timpul a trecut însă în favoarea Norvegiei, care a ştiut să profite de fiecare secundă şi, chiar dacă nu a strălucit, fiind şi ea fără câteva piese de bază, s-a impus cu 23-21.

Nerefăcută complet după accidentări, Cristina Neagu a încercat tot ce a putut, dar acţiunile sale au fost insuficiente în faţa campioanei europene şi mondiale en-titre.

Marcatoarele echipei României au fost Neagu 6 goluri, Chiper 5, Buceschi 4, Geiger 2, Iuganu 2, Zamfir 1, Laslo 1, iar pentru Norvegia s-au remarcat Mork 7 şi Herrem 5 reuşite.

Partida cu Norvegia a reprezentat şi debutul antrenorului Ambros Martin într-un meci oficial pe banca României, ibericul având un contract valabil în următorii patru ani.

Tot luni, de asemenea în grupa D, campioana olimpică Rusia a învins Croaţia, cu scorul de 32-26 (16-13).

S-au jucat meciuri şi în grupa C, între Ungaria – Cehia 22-27 (10-13) şi Muntenegru – Danemarca 21-22 (11-14).

Marţi este zi de pauză în grupele C şi D, fiind programate partide în celelalte două grupe, A şi B, între Spania – Serbia, Polonia – Olanda (A), respectiv Slovenia – Suedia şi Germania – Franţa (B).

România va juca următoarea partidă miercuri, cu Rusia (ora 19.30), şi ultima din grupa D, vineri, cu Croaţia (21.45).

Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica în cele două grupe principale, meciurile fiind programate între 10-14 decembrie, după care, în 16 decembrie vor avea loc semifinalele şi partida pentru clasarea pe locurile 5-6, iar în 18 decembrie, finalele pentru medalii.

Echipa României participă pentru a 11-a oară la un turneu final de Campionat European, din 12 ediţii care au avut loc, începând cu 1994, singura dată când nu a fost prezentă fiind în 2006. Tricolorele au obţinut în aceşti ani o singură medalie, bronzul, în 2010, cu Radu Voina pe banca tehnică, celelalte clasări fiind următoarele: 1994 (locul 10), 1996 (5), 1998 (11), 2000 (4), 2002 (7), 2004 (7), 2008 (5), 2012 (10) şi 2014 (9).


 

Naţionala de handbal feminin a României a plecat duminică dimineaţă de la Bucureşti, cu avionul, iar călătoria a inclus mai multe escale, jucătoarele ajungând la destinaţie după peste nouă ore. Delegaţia României a plecat spre Suedia duminică dimineaţă, la ora 6.00, după ce a petrecut două ore în aeroport, şi a ajuns la destinaţie abia spre ora 15.30, după mai multe escale, una dintre acestea fiind la Copenhaga, în capitala Danemarcei, unde jucătoarele au ajuns pe la prânz (13.30).

Înaintea plecării, căpitanul naţionalei, Cristina Neagu, declara că i-ar fi plăcut să ajungă mai devreme şi echipa să fie mai relaxată, adăugând că va fi o călătorie lungă şi obositoare, de 12 ore, iar luni este programat primul meci. ”Trebuie întrebaţi cei care au cumpărat bilete (pentru duminică – n.r.)”, a spus Neagu la aeroport, înaintea îmbarcării spre Suedia.

Antrenorii Martin Ambros şi Costică Buceschi vor avea la dispoziţie următoarele 18 jucătoare cu care România va participa la ediţia 2016 a Campionatului European de handbal feminin din Suedia (4-18 decembrie):

Portari: Paula Ungureanu (CSM Bucureşti), Denisa Dedu (Corona Braşov), Yuliya Dumanska (SCM Craiova);

Jucătoare de câmp: Cristina Elena Florica (SCM Craiova), Ana Maria Iuganu (CSM Roman), Cristina Neagu (Buducnost Podgorica), Cristina Zamfir (SCM Craiova), Gabriela Szucs (HC Dunărea Brăila), Eliza Buceschi (fără echipă), Mădălina Zamfirescu (HC Dunărea Brăila), Cristina Laslo (U Cluj), Melinda Geiger (Brest Bretagne), Laura Popa (U Cluj), Aneta Udriştioiu (HC Dunărea Brăila), Laura Chiper (Corona Braşov), Oana Manea (CSM Bucureşti), Crina Pintea (Thuringer), Florina Chintoan (U Cluj).

România este repartizată în Grupa D (Helsingborg) la EURO 2016 şi va juca în ordine cu Norvegia (5 decembrie, ora 21:45, ora României), Rusia (7 decembrie, ora 19:30) şi Croaţia (9 decembrie, ora (19:30).

Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica în cele două grupe principale, meciurile fiind programate între 10-14 decembrie, după care, în 16 decembrie vor avea loc semifinalele şi partida pentru clasarea pe locurile 5-6, iar în 18 decembrie, finalele pentru medalii.

Echipa României participă pentru a 11-a oară la un turneu final de Campionat European, din 12 ediţii care au avut loc, începând cu 1994, singura dată când nu a fost prezentă fiind în 2006. Tricolorele au obţinut în aceşti ani o singură medalie, bronzul, în 2010, cu Radu Voina pe banca tehnică, celelalte clasări fiind următoarele: 1994 (locul 10), 1996 (5), 1998 (11), 2000 (4), 2002 (7), 2004 (7), 2008 (5), 2012 (10) şi 2014 (9).

DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...