Handbal | Calculele calificării. România, cel puțin egal cu Croația

Data actualizării: Data publicării:
handbal fete

După succesul clar în fața Rusiei, 22-17, România are mari șanse să avanseze în Main Round la Campionatul European de handbal feminin. Pentru a fi sigure de calificare, jucătoarele lui Ambros Martin au nevoie de un egal în ultimul meci, cel cu cea mai slabă echipă din grupă, Croația, scrie disigsport.ro.

handbal fete

În acest moment, după două etape, Norvegia conduce în Grupa D, cu patru puncte, obținute după victoriile cu România (23-21) și Croația (34-16). „Tricolorele” ocupă locul secund, la egalitate de puncte cu Rusia, în timp ce Croația e ultima, cu 0 puncte.

Astfel, în cazul unei victorii sau a unui egal cu Croația, România va fi sigură de calificarea în Main Round. În cazul în care va pierde, echipa condusă de spaniolul Ambros Martin are nevoie de ajutorul Norvegiei care trebuie să învingă Rusia

În situația în care nu va evita înfrângerea cu ex-iugoslavele, România nu trebuie să piardă la mai mult de cinci goluri diferență și să spere că Norvegia va învinge pe Rusia.

Dacă va fi învinsă la o diferență de cel puțin șase goluri de către Croația, România este eliminată, indiferent de rezultatul meciului Norvegia - Rusia.

România va juca împotriva Croației, vineri, de la 19:30. De la 21:45 va avea loc duelul echipelor deja calificate în Main Round, Norvegia - Rusia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri