România a învins Germania. Golul victoriei, în ultima secundă

Data actualizării: Data publicării:
hand3

Naționala feminină de handbal a României a încheiat pe locul 5 la Campionatul European - EURO 2016 - din Suedia, după ce a învins Germania cu scorul de 23-22 (11-11), vineri, la Goteborg, într-un meci de clasament, grație unui gol marcat în ultima secundă de Cristina Zamfir, cu prețul unei accidentări.

hand3

ACTUALIZARE 18:20 - România a învins dramatic Germania (23-22), cu un gol înscris în ultima secundă a meciului.

Fără Neagu şi Ungureanu în lotul de 16, antrenorul Ambros Martin a preferat varianta rulării lotului în partida cu Germania, între titulare aflându-se şi mezina Cristina Laslo. De cealaltă parte, Germania a aliniat echipa standard, cu care a evoluat la această competiţie, scrie News.ro.

Scorul a fost deschis de Zamfir, în minutul 2, iar Germania a egalat abia în minutul 5. În poartă, Denisa Dedu a avut din nou intervenţii excelente, iar în atac Cristina Zamfir a trecut cu uşurinţă de defensiva germană, însă echilibrul s-a menţinut, 2-2 şi 4-4 (min. 15). Germania a intrat la time-out în minutul 19, după un gol al Florinei Chintoan, pentru 6-5 în favoarea tricolorelor, adversara încercând regruparea spre pauză, dar fără prea mare succes. Scor 11-11, după primele 30 de minute.

La reluare, tricolorele au apăsat pe acceleraţie cu patru goluri consecutive,15-12 (min. 34), însă Germania a reuşit să revină în joc, 16-16 (min. 41) şi 19-19 (min. 45), profitând de inexactităţi ale României în ambele faze. Ultimul sfert de oră a fost cu evoluţii oscilante pentru ambele echipe şi s-a înregistrat şi debutul la naţionala României al portarului Iulia Dumanska, naturalizată în acest an, care a reuşită apere o aruncare de la 7 metri (două în total), în minutul 49, la scorul 20-20.

Germania a preluat conducerea când mai erau opt minute din joc, 21-20, Chiper a egalat, apoi Laslo a mai făcut-o o dată, când mai erau 30 de secunde de joc, 22-22, iar eroina tricoloră a fost Cristina Zamfir, care a interceptat pe atacul Germaniei şi a marcat pe contraatac, 23-22, scor final, iar România a câştigat meritat.

Cristina Zamfir s-a accidentat grav după ultima aruncare, lovindu-se de bara porţii lui Woltering, iar jucătoarele celor două echipe s-au speriat foarte tare, făcând semne disperate spre echipele medicale. Cristina Laslo plângea la marginea terenului, în timp ce Zamfir primea îngrijiri medicale din partea a numeroase cadre medicale. Handbalista tricoloră s-a ridicat până la urmă în aplauzele publicului, care a salut performanţa sa şi a României în acest ultim meci la Campionatul European din Suedia.

Marcatoarele României au fost Zamfir 6 goluri, Chiper 3, Laslo 3, Udriştoiu 3, Szucs 2, Pintea 2, Geiger 1, Iuganu 1, Zamfirescu 1, Chintoan 1, iar pentru Germania s-a remarcat Huber, cu 5 reuşite.

A fost cea de-a 13 întâlnire oficială între cele două echipe, scorul anterior al victoriilor fiind favorabil Germaniei, cu 8-4.

Astfel, România încheie pe locul 5 competiţia din Suedia, rezultatele complete ale tricolorelor fiind: 21-23 cu campioana europeană şi mondială en-titre, Norvegia, 22-17 cu campioana olimpică din acest an, Rusia, şi 31-26 cu Croaţia, în grupa preliminară D, 29-21 cu Ungaria, 30-28 cu Croaţia şi 17-21 cu Danemarca, în grupa principală II, şi 23-22 cu Germania, pentru clasarea finală pe locurile 5-6.

Căpitanul naţionalei României, Cristina Neagu, care nu a mai fost inclusă pe foaia oficială la meciul cu Germania, a încheiat competiţia cu 46 de goluri, iar la total a acumulat 193 de goluri în topul all-time al marcatoarelor la un Campionat European, fiind pe locul trei, după Agnes Farkas (Ungaria, 205 goluri) şi Grit Jurack (Germania, 194).

Tot vineri sunt programate la Goteborg şi semifinalele Campionatului European, între Olanda – Danemarca (ora 19.15) şi Franţa – Norvegia (21.45). Învinsele vor juca pentru medalia de bronz, meciul urmând a fi arbitrat de cuplul Diana Florescu – Anamaria Stoia, iar învingătoarele vor juca pentru medalia de aur, ambele dispute fiind programate duminică.


 

DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI


 

ACTUALIZARE 17:20 - La finalul primei reprize, cele două echipe sunt la egalitate. Fetele noastre au început ceva mai slab, dar apoi au revenit şi au reuşit să şi conducă, dar niciodată la mai mult de un gol. Cu 5 reuşite din 5 aruncări, Cristina Zamfir a fost cea mai bună marcatoare a meciului.


 

Echipa lui Ambros Martin va trebui să se descurce fără două piese de bază: golgheterul Cristina Neagu și portarul Paula Ungureanu. Căpitanul României va rămâne, astfel, cu 46 de goluri, cele înscrise în primele 6 meciuri.

Cristina Neagu și Paula Ungureanu au fost înlocuite în lotul de 16 jucătoare de interul dreapta Laura Popa şi portarul Iulia Dumanska, handbaliste care au făcut deplasarea în Suedia, dar nu au evoluat vreun minut până acum.

În acest moment, Neagu e cea mai bună marcatoare a turneului final, cu 46 de goluri iar a doua clasată e daneza Stine Jorgensen (35 de goluri), care mai are de jucat două meciuri: semifinala și finala sau finala mică, în funcție de rezultatul penultimului act. Pe locul al treilea e Nora Mork (34 de goluri) și jucătoarea din Norvegia e în aceeași situație ca Jorgensen.

Tot astăzi se dispută și semifinalele: Olanda - Danemarca (ora 19:15) și Franța - Norvegia (ora 21:45).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri