Ce revanșă? CSM București, făcută praf în Ungaria

Data actualizării: Data publicării:
csm bucuresti3

Deţinătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin, CSM Bucureşti, a fost învinsă vineri, în deplasare, de campioana Ungariei, Gyor ETO, cu scorul de 33-25 (11-13), în cea de-a patra partidă din grupa C a competiţiei, acesta fiind al treilea eşec consecutiv pentru formaţia antrenată de Jakob Vestergaard.

csm bucuresti3

ACTUALIZARE 21:30 - Marcatoarele echipei CSM Bucureşti au fost Niombla 7 goluri, Mehmedovici 6, Martin 3, Gullden 2, Ayglon 2, Brădeanu 2, Torstensson 2, Lobach 1, iar pentru Gyor, care este antrenată de selecţionerul României, Martin Ambros, s-au remarcat Mork 11 şi Borch 5 reuşite.

CSM Bucureşti a ratat trei aruncări de la 7 metri.

Din lotul campioanei Ungariei a absentat pivotul titular, Heidi Loke, ea anunţând clubul chiar vineri că este înscărcinată, astfel că a întrerupt contractul cu Gyor în acest sezon.

În urma înfrângerii, CSM rămâne tot cu 2 puncte, acumulate din singura victorie de până acum, 24-21 (12-10) cu Rostov Don. Celelalte două rezultate din grupa C au fost 21-24 (10-9) cu FC Midtjylland (FCM) şi 24-27 (13-9), tot cu Gyor.

Cealaltă partidă din etapa a IV-a a grupei C, între FC Midtjylland (2 puncte) şi Rostov Don (2), va avea loc duminică.

Cu 8 puncte acumulate deja în patru partide, Gyor ETO este calificată în faza grupelor principale.

Următoarele partide ale grupei C sunt programate astfel: Rostov - CSM Bucureşti (11 noiembrie), FC Midtjylland - Gyor (12 noiembrie), Gyor - Rostov (19 noiembrie) şi CSM Bucureşti - FC Midtjylland (20 noiembrie).

Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica în grupele principale, în care se va juca pentru sferturile de finală, iar ulterior pentru Turneul Final Four de la Budapesta, programat în 6-7 mai 2017.

În 2016, CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor, fiind condusă atunci de antrenorul danez Kim Rasmussen, care a preluat ulterior naţionala Ungariei.

În 8 mai, CSM s-a impus, la Budapesta, în finala Ligii Campionilor, în faţa formaţiei Gyor ETO, după prelungiri şi aruncări de la 7 metri, cu scorul de 29-26 (13-12, 22-22, 25-25), iar echipa din Capitală a readus trofeul în România după 52 de ani.

Ulterior, CSM Bucureşti a fost preluată tot de un danez, Jakob Vestergaard, cel care a mai activat la campioana României din postura de director tehnic.

Liga Campionilor a mai fost cucerită de echipe româneşti în urmă cu peste 50 de ani, atunci când se numea Cupa Campionilor Europeni, Ştiinţa Bucureşti, în 1961 şi Rapid Bucureşti, în 1964. Alte trei echipe au mai ajuns în finala competiţiei - Universitatea Timişoara (1973), Ştiinţa Bacău (1986) şi Oltchim Râmnicu Vâlcea (în 2010).


 

DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

„Noi mergem să ne batem, să facem o victorie acolo pentru că avem nevoie de o victorie”, a declarat Oana Manea, completată de Paula Ungureanu: „Am credinţa că vom lua punctele înapoi de la ele. Am eu sentimentul ăsta şi sper să nu mă înşel”.

„Va fi un meci greu, un scor strâns, va fi acelaşi spirit de luptă şi un meci foarte frumos de văzut”, a promis şi Carmen Martin, în timp ce antrenorul lui CSM Bucureşti, Jakob Vestegaard, susţine că „Sigur nu va fi uşor. Sper să avem cât mai mulți suporteri români la Gyor. Avem nevoie de ei”.

O victorie în trei meciuri a obţinut CSM Bucureşti în grupa C, în care Gyor e lider neînvins. Echipa selecţionerului României, Ambros Martin, promite un retur de foc.

Gyor - CSM Bucureşti se joacă astăzi, de la ora 20:00, în direct la Digi Sport 1.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri