Liga Campionilor. „Tigroaicele” de la CSM București s-au impus detașat în fața echipei Krim Ljubljana

Data actualizării: Data publicării:
cristina neagu

Demonstraţie de forţă pentru CSM Bucureşti la debutul în grupa A din Liga Campionilor. „Tigroaicele” s-au impus detașat în Sala Polivalentă în faţa echipei Krim Ljubljana.

Campioana en-titre a României la handbal feminin, CSM Bucureşti, a învins sâmbătă, pe teren propriu, formaţia slovenă Krim Ljubljana, cu scorul de 30-18 (15-7), în primul meci din grupa A a Ligii Campionilor. Cristina Neagu a jucat primul meci în Liga Campionilor pentru o echipă din România, după aproape cinci ani.

Adversara din Slovenia a contat doar în primele patru minute, perioadă în care echipa din Capitală nu a reuşit să înscrie. Mecanismul campioanei României a început să funcţioneze apoi, iar jucătoarele pregătite de Helle Thomsen s-au desprins rapid.

Cu Neagu şi Gullden în mare formă, CSM Bucureşti a terminat prima repriză cu un avantaj clar, 15 la 7.

Spectacolul făcut de gazde a continuat şi în actul secund. „Tigroaicele” au condus cu o diferenţă maximă de 13 goluri şi s-au impus cu 30 la 18.

Pentru CSM au marcat Neagu 8 goluri, Gullden 5, Hagman 4, Bazaliu 3, Mehmedovici 3, Frafjoord 3, Kurtovici 1, Udriştioiu 1, Niombla 1, Curea 1 gol.

Din lotul CSM a absentat pivotul Oana Manea, care se resimte din cauza unor probleme musculare la spate.

Cristina Neagu (29 de ani) a revenit în Liga Campionilor cu o echipă din România după aproape cinci ani, ultima dată evoluând pentru Oltchim în sezonul 2012-2013. Apoi s-a transferat la Buducnost, unde a jucat finala Ligii Campionilor în 2014 şi a câştigat trofeul un an mai târziu.

„Eu cred că fiecare meci în parte este greu, important pentru noi e să facem un pas înainte la fiecare meci, să nu ne uităm în fața cui am evoluat, pentru că, așa cum ți-am spus, sunt jucătoare de la ele care astăzi au lipsit, jucătoare foarte importante, deci nu trebuie să ne culcăm pe o ureche, trebuie să ne uitam ce am făcut noi bine, să îndreptăm lucrurile mai puțin bune și să continuăm în stilul acesta”, a declarat după meciul de sâmbătă Cristina Neagu, acum jucătoare a CSM București.

CSM Bucureşti va juca următorul meci din grupa A în deplasare, pe terenul lui Vistal Gdynia. Partida din Polonia va fi în direct la Digi Sport 1, miercuri, de la ora 21:00.

Tot sâmbătă, în cealaltă partidă a grupei A, NFH Nykobing (Danemarca) a învins, pe teren propriu, formaţia poloneză Vistal Gdynia, cu scorul de 27-21(14-10), informează News.ro.

Programul grupei A în continuare este următorul: Vistal – CSM (11 octombrie), Krim – NFH (14 octombrie), NFH – CSM (22 octombrie), Vistal – Krim (25 octombrie), Krim – Vistal (4 noiembrie), CSM – NFH (4 noiembrie), Vistal – NFH (11 noiembrie), Krim – CSM (11 noiembrie), NFH – Krim (19 noiembrie) şi CSM Bucureşti – Vistal Gdynia (19 noiembrie).

Primele două clasate în fiecare din cele patru grupe se vor califica în faza grupelor principale.

Obiectivul campioanei României în actuala stagiune este calificarea la Turneul Final Four al Ligii Campionilor.


Fetele de la CSM București țintesc al treilea Final Four la rând, iar sâmbătă încep aventura în acest sezon de Liga Campionilor. În direct la Digi Sport 1, de la ora 20:00, campioana României o va întâlni pe Krim Ljubljana, în Sala Polivalentă, din București, scrie digisport.ro.

 

LIVE VIDEO, AICI, pentru abonații RCS & RDS

LIVE TEXT, AICI

Partida de sâmbătă va fi una specială pentru Cristina Neagu, care va debuta pentru CSM în cea mai importantă competiție europeană. Campioana României este favorită certă într-o grupă din care mai fac parte, pe lângă Krim, Nykobing (Danemarca) și Vistal Gdynia (Polonia).

La casele de pariuri, CSM este cotată cu a doua șansă la cucerirea trofeului (3,30). Favorită este Gyor, cu o cotă de 2,80. Anul trecut, CSM a câștigat Liga Campionilor chiar în fața celor de la Gyor, după loviturile de departajare.

„Sâmbătă vom juca primul meci acasă, îl aşteptăm. Krim e o echipă puternică, luptă bine, o ştim de anul trecut, joacă rapid. Va fi un meci important pentru noi şi mă aştept la un meci bun din partea noastră în primul meci jucat în faţa fanilor. Sunt mulţumită de cum arată echipa acum, cred că suntem pregătiţi pentru meciurile din Liga Campionilor. Cred însă că avem nevoie de mai multe meciuri pentru a atinge un nivel mai ridicat. Cred că arătăm bine ca echipă şi că putem urca nivelul, a spus Helle Thomsen, antrenoarea daneză a fetelor de la CSM, în cadrul unei conferințe de presă.


Transmisiuni Digi Sport:

  • WTA Beijing, finala: Simona Halep - Caroline Garcia, dumincă, 11:30, Digi Sport 2
  • Preliminarii CM 2018, sâmbătă: Bosnia - Belgia (19:00, Digi Sport 1), Bulgaria - Franţa(21:45, Digi Sport 1). Bosnia-Belgia (19:00, Digi Sport 2), Andorra-Portugalia (21:45, Digi Sport 2)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri