CSM Bucureşti a remizat cu Rostov Don și și-a asigurat calificarea în sferturi

Data actualizării: Data publicării:
csm bucuresti

Campioana en-titre a României la handbal feminin, CSM Bucureşti, a remizat duminică, pe teren propriu, cu formaţia rusă Rostov-Don, scor 22-22 (11-12) şi s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

ACTUALIZARE 19:45 - CSM Bucureşti a terminat la egalitate cu echipa rusă Rostov pe Don, 22-22 (11-12), duminică, în Sala Polivalentă „Ioan Kunst Ghermănescu” din Capitală, într-un meci din Grupa principală 1 a Ligii Campionilor la handbal feminin.

Marcatoarele CSM au fost Kurtovici 5 goluri, Neagu 5, Gullden 3, Niombla 3, Mehmedovici 2, Udriştoiu 1, Frafjord 1, Jorgensen 1, Hagman 1, iar pentru Rostov-Don s-a remarcat Viahireva 4 reuşite.

În aceeaşi etapă, Gyor ETO a învins, sâmbătă, pe Krim Ljubljana, cu scorul de 32-21 (15-12), iar ultima dispută va avea loc, duminică seară, între Nykobing şi FC Midtjylland.

CSM Bucureşti este lider, cu 11 puncte, urmată în clasament de Gyor (10), Rostov (9), Nykobing (4, un meci mai puţin), Krim (4) şi FCM (2, un meci mai puţin). Cu trei etape rămase de disputat, CSM se califică în sferturi, fiind imposibil de depăşit de ultimele două clasate, Krim şi FCM, indiferent de rezultate.

În primele două meciuri, CSM a obţinut victorii cu Gyor (28-22) şi cu FC Midtjylland (31-26).

CSM Bucureşti va avea în continuare următorul program în grupa I: Gyor – CSM (26 februarie), CSM – FCM (4 martie), Rostov – CSM (10 martie).

Din grupa principală II fac parte echipele HC Vardar, Metz Handball, FTC Budapesta, Buducnost, SG BBM Bietigheim şi Thuringer HC.

După disputarea meciurilor din grupele principale, primele patru clasate se vor califica în sferturile de finală (6-8 aprilie turul şi 13-15 aprilie returul). Câştigătoarele din sferturi se vor califica la Turneul Final Four, care va avea loc la Budapesta, în 12 şi 13 mai.

Obiectivul campioanei României în actuala stagiune este calificarea la Turneul Final Four al Ligii Campionilor.

În 2016, CSM Bucureşti a cucerit trofeul, iar anul trecut a încheiat cu medaliile de bronz.

Deţinătoarea Ligii Campionilor este campioana Ungariei, Gyor ETO.


Cristina Neagu e convinsă că fanii vor face din nou spectacol la Polivalentă şi avertizează că echipa rusă nu e un adversar facil. Poarta celor de la Rostov e apărată de Maissa Pessoa, jucătoare care a câştigat trofeul cu CSM, în 2016.

„Sunt convinsă că sala va fi din nou arhilplină, ca şi la meciul cu Gyor. Dăm totul pe teren şi încercăm să obţinem victoria, dar să nu uităm ca Rostovul e o candidată la Final four şi e o echipă extrem de puternică. Au o echipa bună pe toate posturile, însă şi noi avem o echipa bună pe toate posturile, inclusiv pe postul de portar. Pentru Maissa va fi un meci special, se întoarce să joace impotriva echipa cu care a castigat Liga Campionilor. Este important ca noi să facem un meci bun şi să câştigăm”, a declarat cea mai bună jucătoare a echipei CSM Bucureşti.

„Nu am venit în vizită, am venit să ne luptăm şi să câştigăm. Va fi un meci grozav, sunt sigură de asta”, a declarat Mayssa Pessoa.

Înaintea partidei, Helle Thomsen s-a declarat optimistă în privinţa şanselor CSM-ului de a repeta performanţa din 2016.

„Sunt multe echipe care pot castiga liga, cred ca sunt şase echipe puternice, dar pentru noi este important să intrăm în Final Four şi vorbim după aceea despre ce ne-am propus”, a declarat Helle Thomsen, antrenorarea echipei CSM Bucureşti.

Partida dintre CSM şi Rostov va di condus de de cuplul considerat numărul 1 în handbalul feminin, surorile gemene Charlotte și Julie Bonaventura. Cu ele la centru, CSM a câştigat un meci, dar a pierdut şi un duel cu Gyor.

CLASAMENT GRUPA 1

1. CSM București 6 5 0 1 183-147 10
2. Gyor Audi ETO 6 4 0 2 155-137 8
3. Rostov Don 6 4 0 2 152-138 8
4. Nukobing Falster 6 2 0 4 153-175 4
5. Krim Ljubljana 6 2 0 4 147-169 4
6. FC Midtjylland 6 1 0 5 133-157 2

Primele patru echipe se califică în sferturi”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri