Sari la conținut

Un handbalist spaniol primește cetățenia română pentru a putea juca la națională

Handbalistul spaniol Javier Gaminde Humet, de la CSM Bucureşti, ar urma să primească, joi, cetăţenia română, proiectul de hotărâre în acest sens aflându-se pe agenda Guvernului, pentru şedinţa programată să înceapă la ora 15:00.

javier

Javier Humet (27 de ani) a jucat pentru prima dată în România în sezonul 2012-2013, la HCM Constanţa, iar după un an petrecut în Franţa, la US Ivry Handball, a revenit la HCM. Din 2015, el este componentul echipei CSM Bucureşti.

De asemenea, în luna decembrie 2016 el a fost convocat pentru prima dată la naţionala României pentru un stagiu de pregătire la Barcelona, oraşul său natal, unde reprezentativa antrenată de compatriotul lui, Xavi Pascual, a disputat şi un meci amical cu Qatar.

Interul dreapta de la CSM Bucureşti a evoluat astfel pentru prima dată dată pentru echipa României, însă doar într-un meci de verificare.

”Procedurile pentru naturalizarea lui Humet sunt înaintate. Practic, aşteptăm o Hotărâre de Guvern pe această temă. Dar, prin convocarea lui încercăm să anticipăm acest lucru, sunt etape de pregătire normale şi nu vrem să le ratăm. La fel a fost şi cu portarul Iulia Dumanska, a luat parte la câteva acţiuni înainte de a primi cetăţenia”, declara, pentru News.ro, la acea vreme, preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu.