VIDEO. Cum au sărbătorit tricolorele după ce au învins Norvegia la handbal

Data actualizării: Data publicării:
nationala-handbal-feminin-2018_frh
Foto: FRH

A fost bucurie fără margini în autocarul echipei naționale de handbal feminin, după victoria în fața Norvegiei, campioană europeană en-titre. Însă momentul a fost de scurtă durată, pentru că urmează meciurile cele mai dificile de la Campionatul European din Franța. Citiți mai jos ce șanse are naționala pentru semifinalele competiției.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

România a învins categoric Norvegia, cu scorul de 31-23, la Brest, în ultimul meci al grupei D preliminare, la Campionatul European din Franţa. Tricolorele au încheiat grupa pe primul loc şi au făcut un pas important spre semifinalele competiției.

Naționala României de handbal feminin s-a calificat în grupa principală II cu maximum de puncte, 4, şi îşi permite chiar şi un eşec în a doua fază a competiţiei, relatează Digi Sport.

Cu două victorii în meciurile cu Olanda, Spania şi Ungaria, „tricolorele” vor avea asigurată calificarea în semifinalele Euro 2018.

Cristina Neagu şi compania ar putea merge însă în „careul de aşi” şi cu o singură victorie în grupa principală, în funcţie de jocul rezultatelor.

Meciurile României la CE de handbal feminin 2018

România va debuta în grupa principală II, de la Nancy, duminică, de la ora 19:00, contra Olandei, care a obţinut şi ea maximum de puncte în grupa C, cu Ungaria, Spania şi Croaţia.

România - Olanda (9 decembrie, ora 19:00)
România - Spania (11 decembrie, ora 19:00)
România - Ungaria (12 decembrie, ora 19:00)

Primele două clasate din grupele principale vor merge în semifinalele programate pe 14 decembrie, la Paris. Tot în capitala Franţei se va disputa şi finala, pe 16 decembrie.

Citește și Cristina Neagu, discurs de mare campioană în meciul România – Norvegia. Tricolorele au învins detașat campioana Europei

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri