Sari la conținut

Ilie Năstase, declarații dure la adresa guvernanților: Să se ducă în Bangladesh dacă nu dau bani pentru sport

Fostul tenisman Ilie Năstase (71 de ani) a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Tineretului şi Sportului ar trebui să se desfiinţeze dacă nu are bani şi a estimat că sportul românesc va supravieţui în aceste condiţii mai puţin decât va trăi el, scrie Agerpres.

170422_FEDCUP_ILIE_NASTASE_01_INQUAM_PHOTOS_George_Calin

Foto: Inquam Photos / George Călin

„În sport nu sunt bani, iar dacă sportul nu se duce spre privaţi nu va reuşi. Să se desfiinţeze Ministerul Tineretului şi Sportului dacă nu are bani pentru sport. Vorbesc serios. Dacă sportul ia mai mulţi bani de la privaţi, ei cei mai fac? Bugetul pentru MTS este o ruşine, 0,00 la sută din 0,00. Deşi MTS nu mai există de mult. Dacă nu avem bani să dăm la sport înseamnă că vom da de zece mii de ori mai mult la sănătate. Pentru că dacă suntem sănătoşi nu mai mergem la doctori, iar sănătatea ne costă mai puţin”, a spus Năstase.

„Acum nu ştiu câţi ani un premier al României spunea că sportul nu e o prioritate... păi ăştia nu au ce căuta în România. Să se ducă în Bangladesh. Pentru că dacă băgăm bani în sport, nu se mai bagă atâţia bani în sănătate, e simplu. E o ruşine că în România sportul nu este o prioritate. În orice ţară, fie ea mică sau mare, sportul este prioritar. Sportul românesc va supravieţui mai puţin decât o să trăiesc eu”, a adăugat primul lider al clasamentului ATP.

Ilie Năstase a participat, joi, în calitate de preşedinte de onoare al Fundaţiei Ion Ţiriac, la conferinţa de presă de lansare a celei de-a 17-a ediţie a Cupei Irina Deleanu la gimnastică ritmică, ce va fi organizată la Sala Polivalentă din Bucureşti în perioada 18-20 mai.

 

Pe aceeași temă