Sari la conținut

Reacția lui Ilie Năstase după ce ITF a început o anchetă în cazul său

Fostul număr 1 ATP, Ilie Năstase, a anunțat joi, printr-o postare pe Facebook, că va coopera pe deplin cu Federația Internaționala de Tenis (ITF) în cadrul anchetei care îl vizeaza, potrivit Agerpres.

''Respect procedurile care au loc în prezent în baza Politicii ITF privind Protecția și Bunăstarea Jucătorilor (ITF Welfare Policy) și ofer cooperarea mea deplină Completului Intern de Soluționare învestit cu acest caz. Am transmis deja un răspuns motivat la acuzațiile oficiale care mi-au fost aduse la cunoștință de către Federație'', a anunțat Năstase, făcând referire la investigația pe care ITF a demarat-o după evenimentele de la meciul de Fed Cup dintre România si Marea Britanie din aprilie.

Ilie Năstase a precizat că a solicitat să fie audiat de completul care se ocupă de acest caz pentru a-și prezenta punctul de vedere.

Totodată, fostul număr 1 mondial a făcut referire și la prezența sa la ceremonia de premiere a Simonei Halep la turneul de la Madrid, contestată inclusiv de președintele WTA, Steve Simon. Potrivit fostului tenismen, ''a existat, din nefericire, o neînțelegere cu privire la efectele suspendării provizorii impuse în cursul investigației''. Năstase a explicat că suspendarea provizorie pe care ITF i-a impus-o se aplică numai la turneele organizate de către Federație.

''Pe lângă regretele publice exprimate pe pagina mea oficială de pe o rețea de socializare, mi-am adresat scuzele prin intermediul unor scrisori personale transmise tuturor persoanelor care ar fi putut fi afectate sau deranjate de evenimentele menționate mai sus sau de modul în care acestea au fost interpretate. Mă aflu în arena publică și sunt deseori supus judecății unor persoane care nu mă cunosc, însă, cu toate că demersurile mele nu au fost niciodată lipsite de greșeli sau neajunsuri, cauza pentru care mă lupt rămâne tenisul, sportul pe care îl iubesc cu adevărat și cu care viața mea s-a confundat. Sper ca aceste clarificări să împiedice speculații sau neînțelegeri suplimentare cu privire la investigația ITF. Aș prefera să nu mai fac alte comentarii până când procedurile oficiale nu vor fi finalizate. Mă aștept ca profesioniștii din media să evite, de asemenea, dezvoltarea acestui subiect până la pronunțarea deciziei finale'', a mai adăugat Ilie Năstase în postarea sa.

Ilie Năstase, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, a fost suspendat provizoriu de către Federația Internațională de Tenis (ITF) după ce le-a insultat pe jucătoarea Johanna Konta, pe căpitanul nejucător al echipei britanice, Anne Keothavong, dar și pe o ziaristă britanică în timpul întâlnirii de la Mamaia.

De asemenea, Năstase a stârnit controverse atunci când a comentat vestea că Serena Williams este însărcinată. ''Vom vedea ce culoare va avea copilul. Poate ciocolată cu lapte?!'', a fost remarca făcută de căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României în timpul unei conferințe de presă. Ulterior, declarațiile lui au fost calificate drept ''sexiste'' și ''rasiste''.

În urma suspendării, Ilie Năstase nu va primi invitație în Loja Regală la Wimbledon și nu va primi acreditare la turneul de la Roland Garros.