Sari la conținut

Imaginile care au făcut înconjurul lumii. Ce este de fapt ”tatuajul” de pe piciorul patinatoarei Mirai Nagasu

Patinatoarea Mirai Nagasu scris istorie, duminica seară, după ce a devenit prima americancă din istorie care a reușit să realizeze perfect  săritura de tip triplu axel, la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang.
 
Mirai Nagasu

Foto: Guliver/Getty Images

 
Imaginile cu patinatoarea care se bucură pentru uriașa performanță pe care o reușise au făcut înconjurul lumii. Mirai Nagasu este a treia patinatoare din istorie, după japonezele Midori Ito și Mao Asada, care a reușit o astfel de săritură. Triplu axel este foarte dificil de executat, deoarece trebuie realizat cu fața spre direcția de mers și presupune trei rotiri și jumătate, aterizarea fiind și ea problematică.
 
În euforia inițială, un detaliu a scăpat ințial fanilor patinatoarei. În imaginile surprinse în timpul numărului, fotografii au suprins și ceea ce părea a fi un tatuaj imens pe coapsa sportivei. Părea că aceasta și-a tatuat ”SUA” pe picior. Cel puțin aceasta a fost concluzia unor internauți, care au și lăudat-o pentru îndrăzneața alegere:

Care se traduce prin: ”Îmi place faptul că Mirai Nagasu are un tatuaj pe picior. Îți dezvăluie la modul cel mai sincer că nu este chiar atât de serioasă precum te-ar face să crezi ținuta ei subțire și croită cu bun gust”.
 
Potrivit lui Nagasu, însă, imensul tatuaj nu este altceva decât bandă terapeutică Kinesio, folosită de atleți în tratarea diferitelor dureri musculare sau  în recuperarea după accidentări.