Jaf inventat | Înotătorii americani, puși la zid. Ryan Lochte își cere scuze public

Data publicării:
lochte titlu naspa

Cei patru înotători americani care au minţit că au fost victimele unui jaf în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio vor fi anchetaţi de o comisie de disciplină a Comitetului Internaţional Olimpic. Toţi cei patru au părăsit Brazilia, deşi ultimul a fost lăsat să plece numai după ce a plătit o amendă considerabilă. Cel mai cunoscut din acest grup, multiplul campion olimpic Ryan Lochte, şi-a cerut scuze public.

Într-un text de trei paragrafe publicat pe contul său de Twitter, sportivul-vedetă le cere iertare fanilor şi organizatorilor pentru tevatura creată de el şi de alţi trei colegi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Cu toții au pretins că au fost jefuiţi de bărbaţi îmbrăcaţi în uniforme de poliţie. Ancheta a demonstrat însă că sportivii au vandalizat o benzinărie, iar agenţii de pază le-au cerut despăgubiri pe loc, sub ameninţarea armei.

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice a încercat să minimalizeze efectele poveştii şi a acceptat scuzele sportivului american.

Este evident că i-am acceptat scuzele şi apreciem gestul. Şi cred că şi cetăţenii brazilieni îi vor accepta scuzele. Vrem să punem punct acestei poveşti şi nu cred, în ciuda evenimentelor din ultimele zile, că ea va defini în vreun fel aceste Jocuri Olimpice”, a declarat Mario Andrada, purtătorul de cuvânt al comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice.

Trei dintre sportivi plecaseră deja din Brazilia, iar al patrulea a plecat spre Statele Unite numai după ce a plătit o amendă de 11 mii de dolari, sumă care a fost donată unei organizaţii de binefacere din Brazilia. Parchetul brazilian consideră însă că suma stabilită de judecători e prea mică şi îi cere acum sportivului 47.000 de dolari.

La rândul său, Ryan Lochte ar putea fi audiat în Statele Unite, de o comisie rogatorie.

Nu simt decât milă şi dispreţ pentru aceşti înotători. Este clar că au câteva lipsuri de caracter”, a declarat Eduardo Da Costa Paes, primarul orașului Rio de Janeiro.

Nici ziarele americane sau opinia publică de acasă nu se arată mai îngăduitoare cu sportivii, considerând că au făcut de râs Statele Unite.

 „Faptul că Lochte şi ceilalţi au inventat aşa ceva e lipsit de onoare”, spune un tânăr american.

 „E urât, fiindcă e sportiv şi ar trebui să fie un exemplu pentru tineri”, este de părere o femeie.

 Comitetul Olimpic american nu intenţionează să-l suspende pe Ryan Lochte, însă cei patru sportivi ar putea fi sancţionaţi de o comisie de disciplină a forului olimpic internaţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri