A cincea medalie pentru România la JO. Albert Saritov: „Cu un ochi plâng!”

Data actualizării: Data publicării:
©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Albert Saritov, primul sportiv naturalizat care reprezintă România la o întrecere olimpică, a câștigat duminică medalia de bronz la lupte libere, la categoria 97 de kg,  a cincea pentru România la JO.

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Sportivul român de origine rusă Albert Saritov a cucerit medalie de bronz la categoria 97 kg la lupte libere, duminică, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce l-a învins în meciul decisiv pe georgianul Elizbar Odikadze, potrivit Agerpres.

Saritov (31 ani), un cecen naturalizat anul acesta, s-a impus cu scorul de 10-0 la puncte tehnice (4-0 la puncte de clasificare). 

România mai are încă patru medalii la JO; aur prin echipa feminină de spadă; argint prin Horia Tecău şi Florin Mergea; bronz prin echipajul de 8+1 la canotaj şi Gabriel Sâncrăian la haltere.

Saritov a trecut în recalificări de cubanezul Javier Cortina Lacerra (8-1 puncte tehnice, 3-1 la puncte de clasificare).

Albert Saritov (31 ani), care a reprezentat Rusia, dar a fost naturalizat anul acesta, a trecut în optimi de moldoveanul Nicolai Ceban, iar în sferturi a fost întrecut de americanul Kyle Snyder.

Apoi, în meciul pentru medalia de bronz, Saritov a luptat cu georgianul Elizbar Odikadze.

"MEDALIEEEEEEEEEEE DE BRONZ! Fabuloasă luptă, excepţional rezultat!!! După aproape un sfert de secol România are medalie din nou la Jocurile Olimpice, în concursul de lupte! Albert Saritov un sportiv cu inima mare a cucerit medalia de bronz!", a scris Federaţia de Lupte pe Facebook, informează News.ro.

Saritov: Cu un ochi râd că am adus o medalie României după 24 de ani, dar cu altul plâng că nu am adus aurul

Luptătorul Albert Saritov a declarat, duminică, pentru News.ro, că, deşi se bucură pentru bronzul de la 97 kilograme, regretă că nu a adus aurul. El promite că la Tokyo va aduce aurul pentru România.

Cu un ochi râd că am adus o medalie României după 24 de ani, dar cu altul plâng că nu am adus aurul. Dar fac o promisiune, că nu mă voi lăsa de lupte până la Tokyo şi că atunci voi lua medalia de aur. Le promit românilor că voi mai aduce multe medalii pentru ei”, a declarat Saritov.

România mai are încă patru medalii la JO; aur prin echipa feminină de spadă; argint prin Horia Tecău şi Florin Mergea; bronz prin echipajul de 8+1 la canotaj şi Gabriel Sâncrăian la haltere.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri