JO-2016. Medaliatul cu argint la maraton riscă să fie ucis la întoarcerea în țară

Data actualizării: Data publicării:

Maratonistul Feyisa Lilesa, câştigător al argintului olimpic, şi-a arătat la finalul cursei de la Rio solidaritatea faţă de protestatarii ucişi în Etiopia, el menţionând că este posibil să fie omorât la întoarcerea în ţară din cauza gestului său şi că dacă nu va fi ucis va fi încarcerat, scrie latimes.com, potrivit News.ro.

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Lilesa şi-a încrucişat braţele deasupra capului în semn de X la finalul maratonului.

El şi-a explicat gestul în conferinţa de presă de după maraton, spunând că a fost un protest faţă de uciderea unui număr mare de manifestanţi din mişcarea de rezistenţă din regiunea Oromia. "Guvernul ne omoară semenii", a adăugat sportivul.

Întrebat care ar putea fi consecinţele protestului său, Lilesa a răspuns: "Poate voi fi omorât... dacă nu voi fi omorât, mă vor încarcera".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

La maratonul de la JO, medalia de aur a fost câştigată de Eliud Kipchoge (Kenya) în 2:08.44 ore. Etiopianul Feyisa Lilesa a încheiat cursa în 2:09.54.

 ©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri