Galerie Foto JO 2020. Imnul României a răsunat prima oară la Tokyo. Ancuța Bodnar: I-am făcut mândri pe toți cei de acasă și suntem foarte fericite

Data actualizării: Data publicării:
ancuta bodnar si simona radis asculta imunul pe podium
Imnul României a răsunat pentru prima dată la Tokyo Foto: Profimedia

Imnul României a răsunat pentru prima dată în Japonia, miercuri dimineață, la Sea Forest Waterway. Canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș au adus României prima medalie de aur la această ediție a jocurilor olimpice găzduită de Tokyo, la proba de dublu vâsle feminin. 

Premierea fetelor a fost făcută de Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic pentru România.

„A fost o cursă grea, dar foarte frumoasă. Am plecat motivate şi am reuşit să aducem medalia mult visată, mi-am îndeplinit visul olimpic aici. I-am făcut mândri pe toţi cei de acasă şi suntem foarte fericite de acest lucru”, a declarat Ancuța Bodnar trimisului Agerpres la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Am bătut şi recordul olimpic, nu ne-am aşteptat, dar ne doream asta”, a mărturisit canotoarea.

Ancuța Bodnar a mărturisit că pe podium a fost încercată de o multitudine de sentimente: „Pe podium am simţit fericire, mândrie, bucurie, recunoştinţă, mulţumire. I-am făcut mândri pe toţi. Eram atât de fericită, parcă nu îmi venea să cred că am medalia, dar a meritat totul”.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au adus României prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo Foto: Profimedia
Ancuța Bodnar și Simona Radiș au adus României prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo Foto: Profimedia

Deși finala fusese amânată din cauza vremii, Ancuța Bodnar spune că acum vremea a fost de partea lor: „Chiar dacă au fost valuri, am avut vânt ajutător, a fost bine”, a spus ea.

Canotoarea a povestit pe scurt cum a ajuns împreună cu colega ei, Simona Radiș, la această performanță, pe care cele două o ating la numai 22 de ani.

„Din 2019 am intrat în barca de dublu vâsle şi de atunci am rămas în aceeaşi formulă. Au fost doi ani de muncă continuă, fără pauză, fără vacanţe. Am muncit mereu pentru acelaşi vis. Chiar dacă Olimpiada s-a amânat cu un an, noi am continuat să ne pregătim şi să muncim. Ne-am antrenat singure, acasă, în timpul pandemiei şi parcă eram unite prin acelaşi lucru. Am dat ce am avut mai bun noi azi ca să împlinim munca acestor ani”, a declarat Ancuţa Bodnar.

Ancuța Bodnar şi Simona Radiş, vicecampioane mondiale (2019, Linz), au condus cursa de la un capăt la altul, câştigând cu timpul de 6 min 41 sec 03 sutimi, stabilind astfel şi cel mai bun timp olimpic. Precedenta performanţă aparţinea Marii Britanii (6:44.33) şi fusese stabilită în 2012, la Londra.

Bodnar şi Radiş (portdrapelul României la ceremonia de deschidere de la Tokyo) au adus a 20-a medalie de aur a canotajului românesc la Jocurile Olimpice. România a mai cucerit la JO alte 20 de medalii, 11 de argint şi 9 de bronz.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri