Jocurile Paralimpice 2020: A doua medalie pentru România într-o zi: Alex Bologa a câștigat bronzul la judo

Data publicării:
alex bologa cosr fb
Alex Bologa a câștigat bronzul la judo la Jocurile Paralimpice 2020. Foto: COSR/ Facebook

Judoka român Alex Bologa a câștigat medalia de bronz în cadrul categoriei 60 kg, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. El a câştigat meciul cu uzbecul Şerzod Namozov.

Bologa (clasa B1), care obţine astfel o nouă medalie de bronz la Jocurile Paralimpice, după cea câştigată în 2016, la Rio, a câştigat prin descalificarea adversarului (clasa B3), după două minute şi 17 secunde din „golden score”, relatează Agerpres.

Bologa l-a învins în sferturile de finală pe japonezul Takaaki Hirai, dar a pierdut semifinala cu azerul Vugar Şirinli, câştigând apoi meciul pentru bronz.

Tot vineri, în concursul de tir cu arcul, la arc recurve individual masculin, Eugen Pătru a ocupat locul 16 (din 31) în proba preliminară, cu 608 puncte.

Pe 3 septembrie, în şaisprezecimile de finală, Pătru îl va înfrunta pe americanul Kevin Mather (locul 17, 606 puncte).

Tot vineri, ciclistul Eduard Novak a cucerit argintul în proba de urmărire individuală pe 4.000 m (categoria C4), pe Velodromul Izu.

Pentru Novak este a patra medalie din palmaresul său paralimpic. Eduard Novak (44 ani) mai are un aur în 2012, la Londra (ciclism - urmărire individuală, categoria C4), un argint în 2008 la Beijing (ciclism - contratimp, cat. LC2) şi un alt argint la Londra în 2012 (ciclism - contratimp, cat. C4).

Novak şi Bologa au adus toate medaliile României la Jocurile Paralimpice (una de aur, trei de argint şi două de bronz).

La Jocurile Paralimpice de la Tokyo, România participă cu 7 sportivi, care concurează la tenis de masă, judo, atletism, ciclism şi tir cu arcul, obiectivul fiind câştigarea a trei medalii.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri