Simona Halep s-a calificat în optimi la Cincinnati. Victorie în mai puțin de o oră cu Beck

Data actualizării: Data publicării:
simona getty

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Cincinnati, după ce învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-1, pe germana Annika Beck, locul 44 WTA, jucătoare venită din calificări.

Western & Southern Open - Day 3
Foto: Gulliver/GettyImage

DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI

ACTUALIZARE 21:00 - Probabil nemulţumită de faptul că ploaia a făcut-o să aştepte aprope două ore pentu a intra pe teren, Halep a început partida cu Beck hotărâtă să nu stea prea mult pe arena centrală de la Cincinnati. Fără răbdare în prima parte a meciului, românca a comis câteva greşeli şi i-a permis adversarei să facă un break, la 1-1. 

Halep şi-a corectat imediat atitudinea şi şi-a ridicat nivelul de concentrare, câştigând cinci din următoarele şase ghemuri şi punând capăt setului cu 6-3, după 32 de minute.

Setul al doilea a început cu un nou break reuşit de Halep şi a continuat sub dominaţia serviciului bun al româncei, al jocului ei agresiv şi al loviturilor sale pe marginile terenului. Doar un ghem a cedat Halep, la 2-0, pe serviciul lui Beck, astfel că jucătoarea din Constanţa a obţinut calificarea în optimi, după 6-1 şi după 55 de minute de joc.

În faza următoare, Halep va evolua cu învingătoarea din partida Daria Gavrilova (Australia), locul 47 WTA - Elina Svitolina (Ucraina), locul 19 WTA şi cap de serie numărul 17.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 29.320 de dolari şi cu 105 puncte WTA .

La ediţia precedentă a turneului de la Cincinnati, Halep a jucat finala, pierdută în faţa Serenei Williams, care nu participă la competiţia din acest an.


Partida este prima de pe arena centrală. Halep şi Beck s-au mai întâlnit de patru ori până în prezent, românca câştigând de trei ori, ultima dată în 2015, în turul I la Shenzhen (scor 4-6, 6-4, 6-3).

Dacă va trece de Beck, încep cu adevărat problemele pentru a patra jucătoare a lumii: dacă favoritele merg se califică, Simona ar putea da în faza optimilor peste Belinda Bencic (16 WTA), în sferturi urmează Agnieszka Radwanska (5 WTA), în semifinale, Angelique Kerber (2 WTA). În finală, Simona a scăpat însă de Serena Williams, cea care s-a retras din competiţie.

Tot miercuri, va evolua şi Irina-Camelia Begu, locul 23 WTA, în turul I, cu suedeza Johanna Larsson, locul 67 WTA, jucătoare prezentă pe tabloul principal ca lucky loser (1-1 la partide directe), în al doilea meci de pe terenul 9 (18.00, primul meci). Partida trebuia să aibă loc marţi, dar a fost amântă din caza ploii.

Învigătoarea din meciul Begu-Larsson este programată să joace în aceeaşi zi, cu Dominika Cibulkovadin Slovacia, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 8, în turul al doilea.

În 2017, vor fi 56 de turnee WTA: 23 de turnee Premier și 33 de turnee International, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii 5 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri